На мен ми се иска в следващия парламент Европа да

...
На мен ми се иска в следващия парламент Европа да
Коментари Харесай

Мария Габриел: Злоупотребите в България трябва да отидат докрай като разследване

На мен ми се желае в идващия парламент Европа да остане огромна за огромните неща, само че доста по-скромна там, където страната си прави своята работа. Да се даде преимущество на дребни планове с добавена стойност в всекидневието на хората. Това сподели лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за европейските избори Мария Габриел в предаването „ Плюс минус “ по Нова телевизия.

„ Това е моята кауза- отбрана на националния интерес и повече дребни планове с съответна и действителна изгода, която хората да видят във всекидневния си живот “, съобщи тя. „ Когато си деен в Екологичен потенциал, можеш доста да допринесеш доста за това в страните членки, съответно в България, да се случват хубави неща “, уточни Мария Габриел.

В отговор на въпрос чака ли Европейска комисия да се намеси в абсурда с къщите за посетители, тя сподели:

„ Несъмнено Европейска комисия ще продължи да следи какво се случва във всяка страна членка “.

„ Злоупотребите в България би трябвало да отидат до дъно като следствие. Да се види доста ясно кой носи отговорността и той да я поеме. Да създадем съответните заключения. Основният извод за мен остава това, че основната дума е бистрота “, съобщи Габриел. „ Голямата поука е да продължим да работим тъй че да има оценка на риска и действителен надзор “, разгласи тя. Попитана има ли имиджова диря върху ръководството предвид на оставките, Мария Габриел уточни: „ Много е значимо абсурдът да не остави щемпел върху цялата ОПРС или върху кохезионната стратегия, тъй като те са дали своите положителни последствия “.

„ За идващия интервал във връзка с кохезионната политика България получава 8% повече на фона на 10% понижение на равнище Европейски Съюз “, обърна внимание тя. В отговор на въпрос доколко институцията европейски основен прокурор може да подкрепи подобряването на прозрачността, Габриел разяснява: „ Една от задачите е битката с финансовите измами, в това число и измамите с Данък добавена стойност “. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР