На мен ми е трудно да говорим за тази трагедия.

...
На мен ми е трудно да говорим за тази трагедия.
Коментари Харесай

Лекарката, прегледала починалия Алекс, отново проговори за трагедията

На мен ми е мъчно да приказваме за тази покруса. Смятам, че по-голяма част от хората схванаха за голямо страдание, че има заболявания, които са скоротечни и бързи и не се поддават на лекуване.

Това съобщи доктор Елена Георгиева, която бе приела в педиатричната болница 3-годишния Алекс, който умря.

"Ако имаше обзор още при първото им посещаване в болничното заведение, може би решението на сътрудника щеше да е същото, като на сътрудника от Лозенец. От 10 до 2 часа положението доста се е влошило. Само за няколко часа разликата е била огромна ", добави тя.

"Ние стабилизирахме положението на детето. В „ Пирогов” то трябваше да се оправи и там го изпратихме с тази концепция. Тези обстановки за нас са не по-малко трагични в сравнение с за пациентите ", призна докторката.

"В „ Пирогов” е нямало какво повече да създадат. Мисля, че би трябвало да се придържаме към заключението на медицинския одит ", съобщи доктор Георгиева.

"Кръвоизливите във вътрешните жлези са попречили на организма да реагира самичък при двустранната пневмония ", установи тя.

"Съдбата на Александър е трагична. От тук нататък това, което се случи с него може да послужи за излекуване на нещата в системата ни. Дали можеше да се случи нещо по-добро при детето - считам, че не. Добре е да се придържаме към медицинския одит, както към този момент споделих ", съобщи педиатърката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР