На международна среща във Ванкувър, Канада, посветена на Северна Корея,

...
На международна среща във Ванкувър, Канада, посветена на Северна Корея,
Коментари Харесай

20 държави обмислят допълнителни санкции срещу Пхенян

На интернационална среща във Ванкувър, Канада, отдадена на Северна Корея, бе контрактувано да се обмислят спомагателни наказания против Пхенян , по-строги от тези в резолюцията на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс.

В еднодневния конгрес участваха външни министри от 20 страни, а съдомакини бяха Канада и Съединени американски щати.

На срещата, на която се дискутираха севернокорейските нуклеарни и ракетни стратегии, бе изказана поддръжка за разговора сред двете корейски страни „ с вярата, че той ще докара до трайно понижаване на напрежението “.

Без да се вършат разяснения, в изказване след форума се показва, че участниците са се съгласили „ да обмислят и подхващат стъпки за налагането на едностранни наказания и предприемането на дипломатически дейности, които отиват по-далеч от изисканите в резолюциите на Съвета за сигурност “.

Срещата във Ванкувър удостовери ангажираността на Съединени американски щати и 19-те страни, американски съдружници в Корейската война (1950 – 1953) за използването на към този момент наложените наказания против Северна Корея. Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън категорично уточни, че Русия и Китай би трябвало да се придържат към резолюциите на Организация на обединените нации, означи Ройтерс.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР