На Майорка въведоха нови мерки срещу коронавируса, за да се

...
На Майорка въведоха нови мерки срещу коронавируса, за да се
Коментари Харесай

Забраниха разговорите в градския транспорт на Майорка

На Майорка вкараха нови ограничения против ковид, с цел да се забави разпространяването му. Ако ползвате там публичен превоз, диалозите в него са неразрешени. Това се отнася както за диалог сред пасажерите, по този начин и за говорене по телефона по време на пътуването, заяви „ Евронюз ”.
Предложението беше направено от испански вирусолози, а реши да го приложи.
 Разговорите към Европейски Съюз поевтиняват от 15 май Разговорите към Европейски Съюз поевтиняват от 15 май
От 15 май влиза в действие нова оптималната цена за всички интернационалните повиквания и SMS в границите на Европейски Съюз. В резултат на това, потребителите,...
Съществуват научни доказателства, че при диалог във въздуха се популяризират аерозоли, които придвижват вируса. Затова, в случай че с изключение на наложителното носене на маски има и възбрана за говорене, човек е 100 % предпазен по време на пътешестване, когато не може да се съблюдава отдалеченост, изясни министърът на превоза Хауме Матеу Ледо.
При 30-секунден диалог се създават толкоз аерозоли, колкото по време на кашлица. Освен това хора, които беседват по телефона по време на пътешестване,, което е недопустимо, считат специалистите.
Тази мярка, обаче, не е посрещната с схващане от пасажерите. Някои я считат за „ цялостна нелепост ”, защото има хора с маски, които се намират на закрити публични места и беседват, също така, в случай че пътуваш с другар или непосредствен, неизбежно разменяш някакви реплики с него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР