На майчинския празник - Благовещение, бяха представени идейните творби от

...
На майчинския празник - Благовещение, бяха представени идейните творби от
Коментари Харесай

Стенопис ще показва вратата на живота в русенска клиника

На майчинския празник - Благовещение, бяха показани идейните произведения от взаимния план на УМБАЛ „ Медика Русе “ и ПГСАГ „ Пеньо Пенев “. В състезанието участваха възпитаници от XI и XII клас на строителната гимназия, които демонстрираха 9 свои произведения. Те работиха по тематиката „ Новият живот в аристократичния град “. Едно от отговорностите на уредниците на състезанието бе стенописът да бъде осъществен върху стена в залата за изписване на бебета на клиниката.
Журито, в състав доцент доктор Кирил Панайотов – шеф на Лечебни заведения „ Медика “, доктор Татяна Итова – шеф на поделение по Неонатология и доцент доктор Елисавета Вълчева – шеф на поделение по Образна диагностика, дефинира за победител зрелостника Сонер Хакъ.
В класирания преди всичко план символиката на новия живот е показана посредством два силуета – на майка и дете, в които майсторски са вплетени детайли от архитектурата на Малката Виена. Сред постройките, изобразени в лицата на фигурите, ясно се откроява Русенската библиотека - едно от най-старите и най-рано основани духовни средища в България. Цялата комбинация е стилизирано завършена като лодка, плуваща по великата река Дунав.
Доц. Д-р Панайотов удостовери, че „ Медика Русе “ ще взе участие в реализирането на творбата на Сонер Хакъ. Стенописът да бъде дефинитивно приключен през месец май 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР