На Марс са открити нови признаци за възможни минали или

...
На Марс са открити нови признаци за възможни минали или
Коментари Харесай

НАСА: На Марс има органични молекули, това може да е знак за живот

На Марс са открити нови признаци за вероятни минали или даже сегашни форми на живот, оповестиха експерти от НАСА, представени от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Марсоходът „ Кюриосити” е намерил органични молекули с неразбираем генезис на дълбочина 5 см в остаряло корито на река на възраст 3 милиарда години.

Това може да значи, че в миналото на Марс са съществували условия за развиване на форми на живот, оповестиха представители на галактическата организация на Съединени американски щати на нейния уебсайт и в обществени медии, в които одобряват въпроси с потребление на хаштага #askNASA.

Специалистите прецизираха, че откритите органични съединения не са свързани безусловно с витална активност на някакви същества и може да са се образували и без присъединяване на организми, отбелязва Ройтерс.

Остава обаче опцията в миналото Марс да е бил населяван от микроорганизми или даже те към момента да съществуват на планетата, показва АП.
Снимка: NASA
„ Кюриосити” е удостоверил и сезонни покачвания на нивата на метан в атмосферата на Марс, като не е изключено те да имат биологичен източник.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР