На магистрала Хемус имаше няколкочасова блокада заради аварирал камион. В

...
На магистрала Хемус имаше няколкочасова блокада заради аварирал камион. В
Коментари Харесай

Заваля сняг и настана хаос по магистралите

На автомагистрала " Хемус " имаше няколкочасова обсада поради аварирал камион. В момента колите се изтеглят в посока София, само че опашкат е километрина. Задръстването беше провокирано от усукал се ТИР при тунел " Топли дол ", който към този момент е отхвърлен от пътя.
Затруднено беше придвижването на входа на София откъм Перник. През деня имаше проблеми на автомагистрала „ Люлин”. Колона от камиони се изви още по обяд на автомагистрала „ Люлин” на изхода от София. Камионите бяха спрени, с цел да минат снегорините.
Получихме сигнали и за усложнения в придвижването по автомагистрала „ Тракия” в региона на Ихтиман. Там трафикът е комплициран и поради поправки, оповестиха от btv.
В късния следобяд се образуваха километрични опашки от коли, поради мощно заснежения сектор край Вакарел. Подобна беше и обстановката на автомагистрала „ Хемус”, където също се образуваха големи колони от коли и камиони.
По-рано през днешния ден, още веднъж на „ Тракия”, само че край Стара Загора катастрофира камион. Оказа се, че лидерът е задремал и се е забил в мантинелата.
На автомагистрала „ Струма” стотици попаднаха в снежен капан. От Пътната Агенция оповестиха, че ще глобяват компанията, виновна за почистването.
Заради снегонавявания камионите бяха отбивани от пътя край Бобошево. Много от пътищата в Кюстендилско бяха мъчно проходими. Хората изляха недоволството си в обществените мрежи, публикувайки фрагменти на тапи и закъсали в снега коли. От АПИ оповестиха, че ще глобяват снегопочистващата компания за забавянето.
По обяд интернационалният път Е-79 сред Монтана и Видин беше затворен за часове поради злополука сред камион и микробус. След удара камионът се завъртял и препречил и двете платна. До изтеглянето му водачите изчакваха на място, опашките от камиони от и за Видин бяха километрични.
Усложнена e ситуацията и в прохода „ Шипка”. Там стартира да вали в късния следобяд, във високите елементи има и мъгла. Вали скреж, а не сняг, което в допълнение затруднява придвижването, както по южния, по този начин и по Северния скат. Температурата на въздуха е 5 градуса под нулата, което е причина за образуването на заледени сектори. Желателно е водачите да карат на ниска предавка и да съблюдават целесъобразната отдалеченост от 70 метра, защото над 1000 метра надморска височина и видимостта е понижена. 4 машини обработват 28-километровия Шипченски проход.
Сериозни проблеми имаха водачите на пътя София – Варна край Угърчин. Заради заснеженото платно се образува километрична опашка. Стигна се и до леки произшествия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР