На лидерката на френската крайнодясна партия Национален фронт Марин Льо

...
На лидерката на френската крайнодясна партия Национален фронт Марин Льо
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Марин льо Пен за фиктивни назначения

На лидерката на френската крайнодясна партия " Национален фронт " Марин Льо Пен бяха повдигнати обвинявания поради следствието за фиктивни назначения в Екологичен потенциал на членове на партията ѝ, заяви Българска телеграфна агенция. 

На Льо Пен са повдигнати предварителни обвинявания, а юристът ѝ разгласи, че ще апелира в понеделник, защото съгласно клиентката му обвиняванията нарушават правилото на разделяне на управляващите.

Марин Льо Пен е упрекната в това, че е плащала с пари на Европейския парламент на началничката на кабинета си в Националния фронт Катрин Гризе и на охранителя си Тиери Лежие. Тези нарушавания се отнасят до интервала 2009-2016 година

Според следствието по тази скица Екологичен потенциал може да е ощетен с близо 5 млн. евро. 

Льо Пен бе упрекната също в съучастничество в корист с доверие в интервала 2014 година - 2016 година

Марин Льо Пен дълго време отхвърляше да се изправи пред съда. Първата призовка й бе връчена за 10 март, само че тогава тя посочи, че има имунитет на евродепутат и отхвърли да я одобри. После сподели, че ще одобри призовката, само че след президентските и парламентарните избори.

Седемнадесет депутати от Национален фронт, измежду които Льо Пен и нейният татко Жан-Мари Льо Пен, са обект на следствието във Франция, почнало през 2015 година То се отнася за минимум 40 техни асистенти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР