На лидера на френската крайна десница Марин льо Пен бяха

...
На лидера на френската крайна десница Марин льо Пен бяха
Коментари Харесай

Льо Пен вече е официално обвиняема

На водача на френската последна десница Марин льо Пен бяха повдигнати предварителни обвинявания за корист с доверие и съучастничество в корист с доверие. Обвиненията бяха дефинирани по отношение на следствие за финансирането на парламентарни асистенти на депутати от партията Национален фронт, предадоха международните организации.

В сходство с уговорките, поети от Льо Пен по време на кандидат-президентската акция, тя през днешния ден се яви пред съдиите, които както се планираше, й предявиха предварителни обвинявания, сподели юристът на Льо Пен. Той добави, че клиентката му ще апелира още в понеделник тези обвинявания, които съгласно нея нарушавали правилото на разделянето на управляващите.

Марин льо Пен, която е евродепутат от 2004 година, е упреквана, че е злоупотребила с доверие при потребление на пари на Европейския парламент в интерес на началника на кабинета си в Националния фронт Катрин Гризе и на охранителя си Тиери Лежие, прецизира правосъден източник. Тези нарушавания се отнасят за интервала 2009-2016 година



Льо Пен бе упрекната също в съучастничество в корист с доверие в интервала 2014 година - 2016 година
Марин льо Пен дълго време отхвърляше да се срещне със съдии. Първата призовка й бе връчена за 10 март, само че тогава тя посочи, че има имунитет на евродепутат и отхвърли да я одобри. После сподели, че ще одобри призовката, само че след президентските и парламентарните избори.

Магистрати ще се опитат да открият в хода на следствието, по което бяха повдигнати предварителните обвинявания против Льо Пен, дали Националният фронт е основал механизъм, посредством който неговите непрекъснати чиновници са получавали заплати от Европейския парламент, само че без да са работили там. Твърди се, че по този механизъм Екологичен потенциал може би е изгубил близо 5 милиона евро от 2012 година до 2017 година





Седемнадесет депутати от Национален фронт, измежду които Льо Пен и нейният татко Жан-Мари, са обект на следствието във Франция, почнало през 2015 година То се отнася за минимум 40 техни асистенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР