На левия бряг на река Оскол в Харковска област се

...
На левия бряг на река Оскол в Харковска област се
Коментари Харесай

Атаката срещу Купянск: Въоръжените сили на Украйна драпат, зарязват позициите и двестотниците

На левия бряг на река Оскол в Харковска област се случват забавни събития

Министерството на защитата на Русия в сводка (към 14 февруари 2023 г.) за напредъка на СВО оповестява: „ В Купянското направление удари на щурмовата и армейска авиация, артилерийски огън от Западната група войски поразиха живата мощ на съперника и военна техника в регионите на обитаемоте места Новоселовское на Луганската национална република, както и Двуречная, Табаевка, Песчаное и Берестовое в Харковска област.

През деня в това направление бяха унищожени до 70 украински военнослужещи, пет пикапа, три леки автомобила и една самоходна гаубица „ Гвоздика “.

Очевидно тук, на най-северния сектор от хилядокилометровия фронт, започнаха дейни борби, които съгласно укроекспертите, се вписват в новата тактичност на съветските „ хиляда удари “. Твърди се, че нашата войска е имала задача да разтегне въоръжените сили на Украйна по цялото пространство, с цел да понижи капацитета на еветуалното му пролетно нахлуване.

Твърди се, че, по този начин да се каже, нищо извънредно не се случва в региона на Харков, с цел да биете по този начин камбаните. Всъщност укровермахта просто няма сили да отговори бързо на новото предизвикателство. Както допуска Свободная преса, предаването на позиции от въоръжените сили на Украйна в това направление ще продължи. По-специално се сбъдна краткосрочна прогноза, че нашите бойци, следвайки Гряниковка, ще стартират да изтласкват врага от Синковка.

На доброволческите карти на въоръжените сили на Украйна прилежащата Масютовка към този момент е оцветена в алено (руски), покрайнините на Синковка също, а самото село е в сиво. От разнообразни източници има вести, че въоръжените сили на Украйна са го напуснали, или по-скоро са издрапали надалеч, още щом са видели съветските танкове.

В самия Купянск така наречен „ чакащи “ имаха мощното чувство за „ последния ден на Помпей “, защото „ управляващите “ към този момент се изтеглят, а военните комисари „ загребват “ всички поред. „ Улавянето се прави по базари, пунктове и по къщите. Има по този начин наречените старейшини на села, улици и къщи. И по този начин, някои от тези старейшини непринудено предават описите на всички мъже на чиновниците на службата за военна регистрация и регистриране. В мощ е и действието: „ предай двама съседи и получи пролонгация до идната ротация “, оповестява телеграм каналът „ Купянск е наш “.

Но, явно, освен " пушечното месо " съставлява интерес за военните комисари – пришълци - западняци, само че и парите. С тренирано око те дефинират кой какво има: можете да платите както $300, по този начин и $1500, само че не вечно, до идващия път...

В същото време въоръжените сили на 67-а моторизирана бригада от Купянск не имат намерение да отстъпват. В локалния конгрес те пишат, че бойците излизат в частния бранш и във високите здания, където небрежно оборудват " опорни пунктове ".

Всичко ще зависи от това дали нашите войски ще вземат града в обръча, за което обаче съветските бойци би трябвало да преминат на левия бряг на Оскол и да основат повече или по-малко надеждна логистика.

„ Всъщност става дума за разширение на настъпателния плацдарм от село Двуречное, където съветските въоръжени сили навлязоха в петък. Двуречное (малко населено място за 300 души) стана първото населено място в региона на Харков, което беше върнато на съветските войски. Двуречная, към която в този момент вървят напред, към този момент е по-голям град, за 3000 души “, изясни същността на протичащото се Анна Долгарева.

Общо, съгласно ръководителя на регионалната военно-гражданска администрация Виталий Ганчев, към 20 обитаеми места в Харковска област са под контрола на съветската войска. В ефира на " Россия 24 " той сподели още, че в по този начин наречената " сива зона " има доста повече села, които са били завладяни от укровермахта предходната есен.

Ганчев също акцентира, че системно ще бъдат освобождавани всички обитаеми места в Харковска област, които до септември 2022 година бяха под контрола на Водоснабдителна система на РФ.

Това изказване безусловно взриви незалежната телеграм - компания, която, базирайки се на свои хора в Генералния щаб, драска изявления за създаване на запасите на Въоръжените сили на Украйна в Харковска и Сумска области. Според тези " бранители на независимостта " там постоянно „ долита “ по въздуха, само че съдейки по количеството на видеоклиповете от Харков, броят им пораства.

Според източника на телеграм канала „ Ела и виж “, „ локалното население се изтегля от Стари Салтов във Волчанск. По-различно е ситуацията в Богодухов и Золочев. Тези дребни градове са се трансформирали в леговище за доста бежанци и са не по-малко обитаеми, в сравнение с преди експлоадирането на военните дейности.

На собствен ред задкеанският Институт за проучване на войната (ISW) разгласява така наречен „ аналитика “ за хипотетичните подправени триумфи на съветската войска в региона на Харков. Казват, че е невероятно, тъй като е невероятно. Не четете съветски източници и ще бъдете щастливи. Например, след „ шикозната “ есенна офанзива на въоръжените сили на Украйна против Купянск, Балаклея и Изюм, руснаците, несъмнено, в никакъв случай няма да дойдат тук.

Любопитното е, че измежду проукраинските интернет запаси, както самостоятелни, по този начин и западни, започнаха взаимни обвинявания в осведомителна нечистоплътност. И по този начин, прочут държавник в Ненка упрекна ISW в гневно грантоядство, по-скоро като „ изцеждане на парите “ от Банкова за издание на доклади и разбори, които са формирани от ЦИПсО.

Има смисъл да изтъквам един от „ афектираните “: „ Нито един уважаващ себе си специалист в никакъв случай няма да се базира на ISW, който стартира да написа проруски тези, когато не получи нов чек от Киев, и назад, - когато се трансферират още един милион $, Въоръжените Силите на Украйна „ унищожават “ съветската войска по няколко пъти дневно “.

Посредници в ISW са хората на ръководителя на Офиса на президента [на Украйна] - някой си Степаненко и Волков, които са посочени като специалисти на института. Оплакванията на жълто-блакитските профсъюзни пропагандисти против звездно-раираните корумпирани изнудвачи започнаха, откакто бяха взети огромни суми пари от Укромедиите и водачите на публичното мнение в интерес на ISW. Според тях е по-добре да се довериш на врага, в сравнение с подобен " другар ".

Ето за какво интернет запаси измежду повече или по-малко съответни източници считат, че съветската войска скоро ще прочисти левия бряг на Оскол и главната офанзива, в това число Купянск, ще стартира от територията на Русия (поради което няма е належащо да се форсира реката). И още преди да се появи " зеленото ". И този път Москва ще употребява оптимално авиацията си.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР