На летището винаги е лудница. Хора, проверки, багаж, покупки от

...
На летището винаги е лудница. Хора, проверки, багаж, покупки от
Коментари Харесай

Ще минаваме ли през кантара преди полет

На летището постоянно е лудница. Хора, инспекции, багаж, покупки от безмитния магазин, опашки... Успяваме да си отдъхнем с облекчение едвам когато се качим в самолета, затегнем за колана и чакаме да излетим.

Една английска стартъп компания предлага това стресиращо за мнозина прекарване да се добави с още една инспекция - на килограмите ни . Куфарите с чекиран багаж се мерят усърдно от чиновниците зад гишето, само че евентуално не сме се замисляли какво значение има това какъв брой тежим ние самите.
 Снимка 419822

Е, има, и то огромно, съгласно Fuel Matrix. Защото с тази на пръв взор лесна мярка може да се усили успеваемостта, да се понижи разхода на гориво, цената на самолетния билет и нездравословните излъчвания във въздуха .

В момента изчисленията каква тежест ще би трябвало да поеме един аероплан, откакто се изпълни, се вършат по типов метод. Мъжете са по 88 кг, дамите - 70, а децата - по 35, дружно с ръчния си багаж. Към сумата, която се получава по отношение на броя пасажери на съответния полет, се прибавя и тежестта на чекирания багаж.

По този метод се пресмята и какво количество гориво ще е належащо, с цел да стигне самолетът от точка А до точка Б . Според създателите на Fuel Matrix обаче, това е много стар и неефикасен способ, поради който самолетите летят с доста повече гориво, по-тежки са и това подвига разхода им и нездравословните излъчвания.
 Снимка 419820

По-точното пресмятане на товара на борда води и до по-точно пресмятане на литрите керосин. Затова с измерването на тежестта на пасажерите преди да се качат на борда ще може да се калкулира какъв брой тъкмо да се зареди в резервоара.

В момента стартъп компанията води договаряния с британски летища и самолетни компании за въвеждане на тази мярка, само че бъдещето й към момента е неразбираемо. Противниците й се чудят по какъв начин по този начин горивото ще се пресмята надали не до последната капка, като постоянно би трябвало да има спомагателен запас за незабавни случаи, написа Lonely Planet.
 Авиокомпаниите с най-чистите самолети в света за 2018 година
10-те самолетни компании с най-чистите самолети в света за 2018 година

Не сме сюрпризирани, че нискотарифните самолетни компании са отвън класацията

Според други, концепцията да минаваме през кантара пред толкоз доста други хора на летището не е по никакъв начин добра. Затова компанията работи над способи измерването да се случва допустимо най-дискретно , а данните от него ще са предпазени от GDPR.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР