На летище София кацна самолетът с екстрадирания от Германия Северин

...
На летище София кацна самолетът с екстрадирания от Германия Северин
Коментари Харесай

Самолетът с екстрадирания Северин Красимиров кацна в София

На летище София кацна самолетът с изгонвания от Германия Северин Красимиров, обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, съобщи БГНЕС.
На пистата има засилена защита – полиция, жандармерия и защита на правосъдната власт. В самолета на „ Луфтханза “ има правосъдна защита, която конвоира Северин с полета от Франкфурт до София.
От столицата той още веднъж под ескорт би трябвало да бъде отведен в ареста в Русе. В наличието на юрист - акредитиран, а в случай че няма подобен - длъжностен, на Красимиров би трябвало да му бъдат повдигнати обвиняванията за обезчестяване и за ликвидиране по изключително непосилен за жертвата метод.
В момента той е обвинен задочно. До 72 часа Северин Красимиров би трябвало да бъде изправен пред Русенския областен съд, който да се произнесе по настояването на прокуратурата за непрекъснатото му задържане под стража.
На 12.10.2018 година в Министерството на правораздаването бе получено формалното единодушие на немската прокуратура за предаване на оповестения за интернационално търсене български жител Северин Красимиров. Съгласно полученото известие, за това е осведомена и прокуратурата на България, заяви тогава от Министерство на правосъдието.
Докато беше в Германия 21-годишният мъж призна, че е умъртвил, само че не и че е изнасилил Виктория Маринова.
Телевизионната водеща бе изнасилена и убита в Русе на 6 октомври. Северин Красимиров беше арестуван от немските управляващи на 9 октомври вечерта, осем часа след постъпило искане от българските управляващи. Той се е намирал в дома на майка си в немския град Щаде.
На Красимиров задочно са повдигнати две обвинявания. Първото е за обезчестяване, за което плануваното наказване е от 10 до 20 година затвор. Второто - за осъществяване на ликвидиране по изключително нечовечен метод, което се санкционира с 15 до 20 години затвор или пожизнен затвор, или пожизнен затвор без право на подмяна.
Вътрешният министър Младен Маринов заяви на брифинг, че са конфискувани материални доказателства, които свързват директно лицето с мястото на престъплението. Част от ДНК експертизите са подготвени и дават информация за съществуване на негов ДНК материал върху тялото на жертвата. /БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР