На летище Бургас кацна първия чартър за сезона с 189

...
На летище Бургас кацна първия чартър за сезона с 189
Коментари Харесай

Ангелкова с рози и моми с носии посрещаха първите туристи от чужбина

На летище Бургас кацна първия чартър за сезона с 189 холандци. След кацане на летището на всички туристи от Нидерландия бе измерена температурата преди да минат паспортна инспекция. Преди това обаче те бяха осведомени с изискванията за престояване и санитарно-хигиенните ограничения против COVID-19.

Холандците бяха посрещнати персонално от министъра на туризма Николина Ангелкова, кмета на Бургас Димитър Николов, шефа на Летище Бургас Георги Чипилски и туроператорски компании. Освен посрещане на най-високо равнище, те получиха по една алена българска роза, моми с национални носии бяха подготвили фолклорна стратегия, получиха и дребни дарове, както и рекламни материали.

Холандците изглеждаха прелестно сюрпризирани, даже учудени от това посрещане и незабавно извадиха телефони, с цел да документират какво им се случва. След като се снимаха с формалните лица, гостите бяха извозени с рейсове и настанени в хотели в Несебър, Обзор и Несебър.

"Надяваме се с тези 35 евро дотация, която гласувахме, да разтеглим полетната стратегия. Тя към този момент е разширена до октомври и се чакам със спазването на ограниченията и обстоятелството, че в Бургас хората с контакт до COVID-19 са под 1%, ще успеем да осъществяваме един, въпреки и къс, летен сезон ", сподели министър Николина Ангелкова.

Кметът Димитър Николов съобщи, че Община Бургас продължава да работи интензивно за облекчение на процедурите за привличането на повече туристи.

"Следващите полети са на следващия ден. Четири са от Германия, директно по-късно стартират от Чехия, Словакия, Словения и мисля че към този момент влизаме в естествен режим на идване. Преди малко получихме поддръжка от Министерството на туризма. В понеделник ще внеса до Външното министерство писмо от Бургас за това, че повече от 30 % от туристите в нашия район са отвън Европейския съюз, да отпаднат рестриктивните мерки за 14-дневна карантина за съветски туристи и тези, които са отвън Европейския съюз. Така ще може да поемаме полетите от страните от някогашния соцлагер, които не попадат в листата на страните членки в Европейския съюз. Копие от писмото ще бъде изпратено и до Министерството на здравеопазването. Друг вид е да получим компенсиране, поради невъзможността да одобряваме такива туристи ", съобщи Николов
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР