На летищата във Великобритания скоро може да не е необходимо

...
На летищата във Великобритания скоро може да не е необходимо
Коментари Харесай

Британските летища ще въведат 3Де скенери за ръчния багаж

На летищата във Англия скоро може да не е належащо течностите в ръчния багаж да се слагат в шишенца в транспарантни пликове, откакто държавното управление разгласи проект да вкара 3Де (3D) техника за обзор на ръчния багаж, съобщи Асошиейтед прес.

Министърът на превоза Грант Шапс уточни, че новата технология ще усъвършенства сигурността и може също да постави завършек на нуждата пасажерите да употребяват найлонови торбички или да разпределят това, което носят със себе си.

Според сегашните разпоредби за сигурност на пасажерите е неразрешено да имат в ръчния багаж бутилки с течности над 100 мл, а шишенцата би трябвало да бъдат сложени в транспарантни найлонови пликове.

При новия режим на обзор на багажа тази процедура може да отпадне, а също така може пасажерите да получат право да внасят в салона на самолета електронни устройства като преносими компютри.

Новите скенери се тестват на лондонското леките Хийтроу и последователно ще проработят на останалите английски летища до 1 декември 2022 година, показва държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР