На латински лен е Linum usitatissimum, което в буквален превод

...
На латински лен е Linum usitatissimum, което в буквален превод
Коментари Харесай

Ето колко много ползи ще имате, ако 2 седмици консумирате ленено семе

На латински лен е Linum usitatissimum, което в дословен превод значи “полезният лен”. Но даже не подозираме каква мощ имат тези дребни семена.
Уникалният състав на лененото семе разрешава да се предотвратят най-различни болести: от проблеми със сърцето до запек.
Лененото семе е незаменимо за тези, които са на диета.
Те са богати на фибри и мазнини, които с лекост се усвояват от организма. Благодарение на това чувството за задоволеност настава няколко пъти по-бързо. И което е от голяма важност – въглехидратите в лена са доста малко!Основната изгода от лененото семе се състои в съществени съставния елемент: фибри, полиненаситени мастни киселини, лигнани. Витамини от групата Б, витамин Е, йод, калций, цинк, желязо, силиций, магнезий, сяра, фосфор, калий, кобалт и хром усилват лечебния резултат.

1. Фибрите
Разтворимите и неразтворими нишки управляват равнището на неприятния холестерол в кръвта, блокирайки абсорбирането му в стомаха.

2. Мастните киселини
Лененото семе е най-богатият източник на омега 3-мастни киселини. Тези съединения са витално значими съставни елементи за клетъчните мембрани, усъвършенстват кръвния поток и оказват помощ да се предотврати образуването на тромби, които провокират инфаркт и инсулт.
Именно комбинацията от фибри и ненаситени мастни киселини вършат лененото семе толкоз дейно в намаляването равнището на холестерола.

3. Лигнаните
Това са полифеноли, които влизат в ролята на мощни антиоксиданти, които превъзхождат по успеваемост в това отношение даже витамин Е. В композиция с фитоестрогените (растителни субстанции, сходни по свойства на женския хормон естроген), те интензивно се опълчват на рака на гърдата.

За най-хубав резултат се предлага директно преди приложимост лененото семе да се смила в кафе мелачка. 30 минути преди хранене вземете получилата се брашнена примес със суха чаена лъжичка и я изпийте с доста течности. Курсът на приемане зависи от стремежи резултат и може да продължи няколко месеца.
Както при всяко мощно настоящо средство, при лененото семе също има противопоказания, измежду които са диария, задръстване на хранопровода, червата или пилора и така нататък
Внимание! Преди началото на изразходване на ленено семе се консултирайте с доктор.
Първият резултат от приема на ленено семе ще забележите след 2 седмици: ще изчезнат проблемите с кожата, косата ще заблести и ще се оживи, ще се усъвършенства процеса на храносмилане, ще намалеят алергичните реакции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР