На кризата не трябва да гледаме като на нещо неизбжно,

...
На кризата не трябва да гледаме като на нещо неизбжно,
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Водната криза в Перник е замитане на проблемите

" На рецесията не би трябвало да гледаме като на нещо неизбжно, тя може да бъде избегната, в международен мащаб ". Това мнение изрази в изявление за предаването „ Денят стартира с Георги Любенов” по Българска национална телевизия някогашният министър на труда и обществената политика Ивайло Калфин.

„ В България, в случай че има такава рецесия, тя ще пристигна първо по-късно, с по-малък резултат, само че при всички случаи по време на рецесия хората обедняват, още повече се отваря разликата сред малко хора, които през рецесията печелят и доста хора, които се мъчат да оживеят в рецесията. Това биха били резултатите, доста по-малко благоприятни условия в страната.”, уточни Калфин.

„ Мисля, че не би трябвало да се плашим и не би трябвало да плашим хората, няма рецесия, която да се е задала на хоризонта и да я чакаме да пристигна тази година или следващата”, посочи той.

Калфин разяснява и водната рецесия в Перник: „ Това в Перник демонстрира, извинявайте за думата, мърлявщина. Това е замитане на проблемите. Да поддържаш една инфраструктура, несъмнено не можеш да режеш лентички и не е толкоз очевидно, че ще построиш километър автомагистрала. Но още веднъж споделям, това е сериозната инфраструктура, доставката на вода, на електрическа енергия, на пътища, което е сигурността на държавата”.

По думите му, страната чака да се случи някаква покруса, с цел да се сети, че би трябвало да се поддържа това, което е издигнато. По въпроса за вота на съмнение, който следва да бъде гласуван през идната седмица Калфин разяснява: „ Аз съм казвал и ще кажа, работих добре, до момента в който работех в държавното управление на ГЕРБ, имах свободата, която беше дадена на „ АБВ”, да вършим нещата в сферата, в която работих и то мисля, не зле”.

„ Сега бих подкрепил вота в Народното събрание, тъй като фактически това е знак. И това не е единствено Перник, и това не е единствено този бранш, по какъв метод изобщо се ръководи страната, с съществени нейни артерии, които би трябвало да бъдат жизнени”, сподели още Ивайло Калфин.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР