На Кримския мост, където движението вече беше блокирано няколко пъти

...
На Кримския мост, където движението вече беше блокирано няколко пъти
Коментари Харесай

Украйна ударила Кримския мост с C-200. Захарова: Ще отговорим на атаката

На Кримския мост, където придвижването към този момент беше блокирано няколко пъти в събота, са се образували огромни тапи. Това се оповестява в телеграм канала, който разгласява оперативна информация за пътя през Керченския проток.

Според известието, към 17:00 часа локално време има 561 транспортни средства на опашка пред Граничен контролно-пропусквателен пункт от Таман, а времето за изчакване в образувалото се запушване е към два часа. На опашката от Керч има 711 транспортни средства, времето за изчакване е повече от два часа.

По-рано ръководителят на анексирания Крим Сергей Аксьонов съобщи, че съветската система за противовъздушна защита е свалила три ракети в региона на Керченския проток. Съобщенията за ракетите бяха поредни, а за третата бе обявено едвам в късния следобяд.

Според известията на съветските управляващи в анексирания Крим ракетите са били прехванати от противовъздушната защита, а над моста е спусната димна завеса за предотвратяване на оборудването. От ударите на украинците структурата не е потърпевша. Движението по моста беше блокирано, само че съгласно съветските управляващи към този момент е обновено.

За това, че офанзивата против Кримския мост е нанесена с осъвременена ракета С-200, оповестяват както съветските военни, по този начин и анализатори пред украинските медии, които обаче настояват, че минимум един сектор от моста е погубен.

Според военния специалист Павел Нарожни, представен от УНИАН, съдейки по оповестените през днешния ден видеозаписи, на Кримския мост, има няколко огнища, от които излиза черен пушек, което значи, че е имало попадения.

" Това са едни осъвременени ракети С-200 и ние не знаем техните характерности. Но първо, това е ракета с бойна глава от 150-200 кг и лети на височина до километър. Това съгласно Нарожни демонстрира на първо място, че съветската система за Противовъздушна отбрана има огромни проблеми със свалянето на таква ракети.

Захарова: Ще отговорим на офанзивата

Саботажът на Украйна няма да остане без отговор. Не може да има опрощение за сходни безчовечен дейности.

Така формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява опитите на Украйна да нападат Кримския мост и полуострова, в ИТАР ТАСС.

" Подобен бойкот дава опция на интернационалната общественост още един път да се убеди в същинската същина на киевския режим. Подобни безчовечен дейности не могат да бъдат оправдани и няма да останат без отговор ", декларира Захарова в коментар, оповестен от съветското външно министерство.

" Осъждаме остро тези терористични офанзиви ", е позицията на говорителката на съветското външно министерство.

Тя отбелязва, че Кримският мост съставлява гражданска инфраструктура и офанзивите против сходен жанр уреди са неприемливи.

Тя прибавя, че мостът е бил подложен на сходни офанзиви още от есента на 2022 година, когато при сходни удари са починали и цивилни жители.

" Чрез тези офанзиви въоръжените сили на Украйна, които са неспособни, макар мощната западна поддръжка, да трансформират обстановката на линията на прикосновение, се пробват да си наваксат посредством удари по гражданската инфраструктура и по цивилни жители. Те го вършат, употребявайки недостойни терористични способи ", акцентира Захарова.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че Киев е атакувал с двадесет дрона и с две ракети С-200. Дроновете са били свалени със средства за радиоелектронна битка, а силите за противовъздушна защита са свалили и двете ракети. Мостът е останал незасегнат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР