На кратко и днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също

...
На кратко и днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също
Коментари Харесай

Русия не свиква Съвета за сигурност заради Белгород

На малко и през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков също разяснява пред публицисти контратерористичната интервенция след диверсията в област Белгород, заявявайки че тя провокира " надълбоко безпокойствие ". Вчера Дмитрий Песков съобщи, че съветският президент е осведомен за всичко, което се случва

" За следващ път това удостоверява, че украинските бойци не престават своята предприемчивост срещу нашата страна. Затова и от нас се изискват повече старания. Затова и специфичната военна интервенция продължава, с цел да не позволяваме в бъдеще сходни прониквания ", цитира думите на Песков организация " Интерфакс ".

Засега обаче управлението на РФ не възнамерява съвещание на Съвета за сигурност на Руската федерация по тематиката за събитията в Белгородска област.

Съветникът на министъра на защитата. В дейностите в Белгородска област вземат участие жители на Русия, съобщи Сак.
 Обстрел и нахлуване в Белгородска област, има потърпевши Обновена
Обстрел и нахлуване в Белгородска област, има потърпевши

Диверсанти основават " зона за сигурност ", популацията е избягало от граничния регион

Междувременно стана ясно, че жителите на девет обитаеми места - Грайворон, Новостроевка, Горковски, Безименно, Мокрой Орловка, Глотово, Гори Подол, Замостя и Сподарюшено - са евакуирани от територията, на която се води " антитерористична интервенция ". Електроподаването е прекратено към 14 обитаеми места.

След вчерашната офанзива на диверсионно-разузнавателна група в Грайворонския регион на региона, през днешния ден интервенцията продължава, заяви ръководителя на района Вячеслав Гладков с следващо известие от тази заран.

На този стадий управляващите удостоверяват за 12 ранени и един умрял в следствие - по време на евакуацията. Става въпрос за жена, родена 1941 година

Населените маста към Грайворон се оказаха под минометен и артилерийски обстрел, както и бяха подложени на офанзива с дронове, декларира Гладков. Повредени са 29 частни жилищни домове и три автомобила. 

И сега продължава провеждането на антитерористична интервенция, удостоверяват съветските медии с позоваване на службите за сигурност.

По информация на Гладков през днешния ден е обстреляно и Шебекино , югоизточно от Белгород и също в пограничен на Украйна съветски регион.

Украйна на този стадий не удостоверява съпричастност случилото се.
 Продължава Обновена
Продължава " прочистването " в съветската Белгородска област

Руските управляващи са евакуирали част от обитаеми места в пограничните части
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР