На красива открита сцена на площад “7-ми април“ в с.

...
На красива открита сцена на площад “7-ми април“ в с.
Коментари Харесай

Малки и големи се веселиха на площада в Струмяни за празника на общината

На красива открита сцена на площад “7-ми април “ в с. Струмяни се състоя празничния концерт във връзка Празника на община Струмяни. За поредна година този ден събра десетки поданици, посетители, другари, съидейници, хора които милеят за родното място, които обичат нашата красива общината и които постоянно носят парченце от нея, където и да се намират по света.
Поздравителната стратегия стартира с осъществяванията на децата от ДГ "Патиланци "- с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци и СУ "Св. Паисий Хилендарски " - с. Микрево, самодейни сформира от читалищата в с. Струмяни, с. Микрево, с. Илинденци и с. Игралище, и танцов отбор „ Малешевци “ при НЧ „ Братя Миладинови “ - с. Микрево.
Кметът на община Струмяни господин Емил Илиев поздрави и приветства с „ Добре пристигнали “ всички поданици и посетители на празника на община Струмяни, след две дълги години на обществено уединяване и тествания на тежка пандемична обстановка.
Той показа, че „ Изминалите две години, са време през което имахме опция да се обърнем към себе си, време в което успяхме да проверим и хората към нас, време което съумя да ни сплоти с цел да преминем дружно през тези тежките тествания. Вярвам, че намирайки положителното в себе си, с присъщата на всички ни съпричастност и взаимопомощ, ще успеем да излезем по-силни и по мъдри.
Днес още веднъж сме дружно, още веднъж сме тук на площада пред общината, с цел да се поздравим, с цел да се насладим на прелестното творчество на нашите самодейци, да се порадваме на достиженията на нашите деца и да си спомним от кое място идваме и накъде сме се запътили.
Скъпи съграждани,
Днес в деня на този празник сплотяваме възприятията си към родната община. Днес сърцето на всеки от нас се вълнува от насладата и страстите на празничния ден, от очакванията и желанията ни да продължим развиването на Струмяни като европейска община.
Изминалите две години на обществена изолираност, ние използвахме с цел да се реорганизираме, съгласно новите условия в развиването на света и нашата страна, за довеждане докрай на плановете от остарелия програмен интервал и за приготовление, планиране и действане на новите капиталови планове, съгласно визията ни за развиване на община Струмяни.
Предстоят ни доста нови неща отсега нататък - благоустрояване на улици, нови тротоари, разкриване на новите обществени комплекси в с. Каменица построени по Оперативна стратегия Региони в напредък, Социален център в квартал Нова махала - с. Микрево за хора в риск, замяна на водопроводната мрежа и създаване на пречиствателната станция за отпадни води, цялостна замяна на пътната настилка на двата километра сред с. Микрево и с. Струмяни, с създаване на нова канализационна система и нов тръбопровод и тротоари, която е връзката и началото на пътя до новият ГПП “Клепало “. Стартирането на контролно-пропусквателен пункт “Клепало “ ще бъде опция за жителите на общината да се отворят към прилежащата нам братска Община Берово в Република Северна Македония за бизнес, туризъм и нови другарства. С отварянето на транспортната инфраструктура нашите села от Малешевието към този момент няма да бъдат изолирани, а ще имат нови благоприятни условия за развиване.
Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас мощния дух и традициите на нашата община.
Искам от сърце да благодаря на всички, които обичат и оказват помощ на Община Струмяни.
В днешния празничен ден си поисквам да бъдем здрави, да бъдем по-мъдри и по смирени, отворени за взаимопомощ и взаимност към нуждаещите се. Нека си оказваме помощ, всеки съгласно опциите си, да бъдем съпричастни и да не забравяме, че развиването на нашата община зависи в най-голяма степен от нас, без значение от компликациите на нашето съвремие.
Най - сърдечно Ви поисквам настъпването на красивите пролетни празници - Лазаровден и Цветница и в навечерието на един от най -почитаните и най-светли християнски празници- Великден - да донесат в домовете ни повече здраве, мир, обич и благополучие. Нека вяра и вярата в положителното в никакъв случай не ни напущат и дружно да сътворяваме по-добрия утринен ден.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ! “
Г-н Емил Илиев насочи специфични благодарности за десетките приветствени адреси и благопожелания които бяха получени във връзка празника на община Струмяни от България и непознати сътрудници.
Сред формалните гостите на празника, които насочиха своите приветствие и пожелания бяха госпожа Дияна Гегова - ръководител на Общински съвет Струмяни, отец Георги Танчев – архиерейски наместник, госпожа Петя Тасева – зам. кмет икономически действия на община Струмяни, госпожа Фиданка Котева – зам. кмет филантропични действия на община Струмяни, господин Иван Секулов – Секретар на община Струмяни, госпожа Силвия Домозетска – шеф дирекция в община Благоевград, господин Борислав Коларов – зам. кмет на община Петрич, кметове и кметски наместници от общината, общински съветници в Общински съвет Струмяни, шефове на просветителни, културни и обществени институции и други
Празничният концерт продължи с присъединяване на гост-изпълнителите фолклорна групировка „ Пиринско тройче “, Йордан Николов и отбор "Гайтан " и присъединяване на поп певицата Христина Христова – Тита.
Красива празничната заря добави приятната атмосфера и веселието, което цареше и озаряваше площад “7-ми април “ в с. Струмяни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР