На кортовете на Тенис център „Санта Марина“ в едноименния ваканционен

...
На кортовете на Тенис център „Санта Марина“ в едноименния ваканционен
Коментари Харесай

Международен турнир за юноши и девойки до 14 години се провежда за първи път в комплекса Санта Марина

На кортовете на Тенис център „ Санта Марина “ в едноименния ваканционен комплекс в Созопол започнаха срещите от интернационалния шампионат по тенис за юноши и девойки до 14 години „ Санта Марина Джуниър Къп “. Състезанието е от календара на европейската федерация Тенис Европа и е първият интернационален шампионат в тази възрастова група, провеждащ се в Санта Марина. При юношите подложен под №1 в схемата е Павел Маринов, следван от Крис Спиру (Гърция), Георги Георгиев, Олег Колнинов (Русия) и така нататък При девойките съгласно класирането им в ранглистата фаворитки са Наира Геворкян (Русия), Мария Рогачева, Дениз Туран (Турция), Кристиана Сидорова (Русия) и така нататък
Общо над 80 състезатели от 11 страни вземат участие в шампионата „ Санта Марина Джуниър Къп “ до 14 година Той важи за ранглистата на Тенис Европа в тази възрастова група, като спечелилият ще вземе 60 точки, финалистът 50 и така нататък Богатият календар на Тенис център „ Санта Марина “ включва през идващите седмици още два интернационалните шампионата – за юноши и девойки до 18 години от календара на интернационалната федерация по тенис ITF на 22-29 септември и за дами с награден фонд 15 000 $ от 30 септември до 6 октомври.
През месец май тук се организира интернационален шампионат и за мъже с награден фонд 15 000 $, както и редица държавни шампионати от календара на БФТ, от веригата „ Киндер + “, голям брой шампионати за деца и фенове. Календарът на Тенис център „ Санта Марина “ се организира със съдействието на Община Созопол и на БФТ. Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно населено място „ Санта Марина “ в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична панорама към морето. В последните четири години в тенис курорта са извършени над 50 влиятелни национални и интернационалните надпревари, над 1000 състезатели от повече от 50 страни са взели присъединяване в шампионатите в Созопол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР