На кортовете на тенис център „Хемус“ във Велико Търново започнаха

...
На кортовете на тенис център „Хемус“ във Велико Търново започнаха
Коментари Харесай

Започнаха квалификациите за държавното лично първенство по тенис

На кортовете на тенис център „ Хемус “ във Велико Търново започнаха квалификациите от програмата на Държавното персонално състезание по тенис за мъже и дами. В мъжкото състезание вземат участие едни от изявените млади тенисисти Александър Лазаров, който сега е 677-и в света и Габриел Донев - на 989-а позиция. На кортовете в Старата столица излиза и първенецът от държавното състезание в зала Александър Донски. В шампионата вземат присъединяване още Пламен Милушев и Мартин Димитров, които единствено преди дни завоюваха шампионат от програмата на Българската федерация по тенис в София. В схемата при мъжете е и търновецът Мартин Илиев - играч на Тенис клуб „ Барс “, който сега е под № 4 в ранглистата на България, както и първенците при юношите Ивайло Керемедчиев, Пьотр Нестеров и Диан Недев. В надпреварата взе участие и ветеранът и дълготраен отличник на България Илия Кушев.
В надпреварата при дамите се включват 725-ата в света Петя Аршинкова и Габриела Михайлова, както и неколкократната шампионка на страната Хюлия Велиева. В женския шампионат представителка на домакините е Никол Русева - състезателка на тенис клуб „ Престиж “ (Велико Търново).

Основната скица на шампионата включва самостоятелни срещи и мачове по двойки (жени, мъже и сесени). Главен арбитър на шампионата е Веселина Донева. Наградният фонд на надпреварата е обезпечен от община Велико Търново и „ Кроношпан България “ ЕООД.

Велико Търново приема за първи път съревнование от подобен сан. Държавното персонално състезание по тенис за мъже и дами се провежда от Българската федерация по тенис и се организира под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Официалното разкриване на шампионата е на следващия ден (29 август) от 9,00 часа на кортовете на състезателен център „ Хемус “ – В.Търново. Срещите от програмата на шампионата ще бъдат излъчени онлайн в интернет.

Финалите при дамите ще се играят в събота (1 септември), а при мъжете – в неделя (2 септември). Подробна информация – на уеб страницата на Българската федерация по тенис – www.bgtennis.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР