На кортовете на Българския национален тенис център (БНТЦ) в София

...
На кортовете на Българския национален тенис център (БНТЦ) в София
Коментари Харесай

Предстои първият турнир на открито на Интерактив тенис за 2019

На кортовете на Българския народен тенис център (БНТЦ) в София следва петият Вечерен шампионат на "Интерактив тенис " от 15 април.

От началото на годината шампионатите бележат взрив в столицата, като отлична опция феновете на този спорт да практикуват обичаната си игра с разнообразни съперници в комфортно за тях време, а точно вечер след 20ч. За идната конкуренция от категория ITL125 са се записали 59 души досега (регистрация).

Съгласно формата на надпреварата шампионатът ще бъде разграничен на три категории - "начинаещи ", "напреднали " и "отворен за всички ". Вечерните шампионати са свободни за всички без ограничавания във връзка с пол, възраст и предходен опит (категориите се разделят само по рейтинга на играчите).

Идеята е да се даде опция на играчи със подобен рейтинг да се срещнат на корта и да провокират себе си против равностойни съперници. За да няма срещи сред участници със съществено разграничение в равнището (начинаещи против напреднали), шампионатите биват отделени на разнообразни категории. Именно на база на резултатите на тенисистите се дефинира и техният рейтинг за ранглистата на ITL.

Освен разделянето на категории, е значимо да се означи, че всеки шампионат има квалификации. Това подсигурява, че по-опитните ще бъдат сложени в схемата. Целта е да бъдат насърчени всички нови участници да опитат от спортния тенис и да изградят собствен личен рейтинг на база присъединяване в шампионатите на ITL, а не на база картотека към БФТ или други надпревари.

ЗА ФОРМАТА :

В най-масовите категории (125,250 и 500) срещите се играят във формат 2 от 3 сета до 4 гейма, като при 3:3 се играе "мини-тайбрек " по системата Fast4. Тя се употребява в някои от интернационалните шампионати на ATP, само че "Интерактив тенис " ще резервира най-интересното в играта, а точно дюса (deuce) и мрежата при сервис. При тъждество в сетовете се играе шампионски тайбрек до 10 точки. Най-иновативното встъпление от ИТЛ е, че след 55-та минута изиграните геймове се трансформират автоматизирано в „ мини-тайбрек “ точки и по този начин срещата ще се доиграва.

Fast4 е съвършената идея за елементарния фен, който няма нужното време и физическа подготовка за по-дълга игра. Новият формат несъмнено е това, от което любителският тенис в България се нуждае, " изясни мениджърът на ITL Ивайло Цанков.

В Мастърсите през годината Интерактив тенис резервира обичайния формат със сетове до 6, без времеви ограничавания, с цел да даде късмет на играчите да се приближат оптимално до професионалния тенис. Полуфиналите и финалите ще се играят под управлението на професионален арбитър.

В края на сезона ще се организира обичайният заключителен "Мастърс " за осемте най-хубави през годината.

Както и до момента, с изключение на към начинаещите лигата ще бъде отворена и към напредналите – към всички, които желаят да се забавляват на корта без значение от уменията си. Разпределението в схемите ще става съгласно рейтинга на играчите (интерактивен тенис номер), който се трансформира съгласно резултатите. С негова помощ мачовете ще продължат да бъдат равностойни и оптимално оспорвани, което е значимо и за начинаещи, и за напреднали. "Интерактив тенис " още веднъж ще даде късмет на всички да открият нови сътрудници и да изпитат допустимо най-голямо наслаждение от спорта.

ЗА КАТЕГОРИИТЕ :
ИТЛ 125 - за начинаещи (играчи с рейтинг ИТН10 и ИТН9) - стартира от 15-и април. За присъединяване в него досега са се записали 59 участника.

ИТЛ 250 - стартира от 22-и април - право на присъединяване в него имат всички играчи с рейтинг от ИТН10 до ИТН7 - в това число.

ИТЛ 500 - тази категория е отворена за всички искащи без ограничавания. В най-силната категория състезателите с рейтинг "ИТН10 " играят без такса присъединяване при отпадане в началната фаза (в първата си среща)

* Категория ИТЛ 500 ще бъде изместена със седмица поради Великден. Вместо на 29 април тя ще се започва на 6 май.

ЗА Има Такъв Народ РЕЙТИНГЪТ :

Има Такъв Народ (Интерактивен тенис номер) отразява цялостното равнище на игра, като Има Такъв Народ 1 е най-високият рейтинг, а Има Такъв Народ 10 съставлява състезател, който е новак. При регистрация в системата на ITL играчите сами избират своят стартов рейтинг от ИТН10 до ИТН8.

Благодарение на Има Такъв Народ, всеки обожател на играта има опцията да откри своето място в тенис обществото по отношение на своите моментни умения. С помощта на Има Такъв Народ участниците в шампионатите са разграничени на категории по отношение на актуалните им качества. Така се подсигурява оптималната равнопоставеност в турнирните срещи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР