На корейския остров Чиндо това явление може да бъде наблюдавано

...
На корейския остров Чиндо това явление може да бъде наблюдавано
Коментари Харесай

Случи Се Библейско Чудо! Морето Се Разтвори Пред Хората! Вижте Изумителни Снимки!

На корейския остров Чиндо това събитие може да бъде следено няколко пъти в годината. Морската вода като че ли се разделя и отдолу под нея се демонстрира 3-километров път, широщ 40 метра.

Учените, които са следили това събитие настояват, че то се случва в този миг, когато Луната, Слънцето и Земята са в една линия, която ускорява притеглянето и провокира отлив.

Мястото е извънредно известно измежду туристите от целия свят и това не е чудно – самият отлив наподобява като знамение и трае едвам един час.

Макар и учените да са дали изцяло разумно пояснение за протичащото се, измежду локалното население има легенда, която придава на всичко това изцяло тайнствен привкус.

Според преданията Сон Чжин бил изпратен дружно със фамилията си да живее на острова, само че по пътя до него корабът му претърпял корабокрушение. Независимо от всичко им провървяло и фамилията оживяло, успявайки да доплува до остров Чиндо. Всички се заселили в така наречен селце на тигрите Хуедон, написа Блиц.



Потомците на Сон живели на острова 200 години и постоянно опитвали да се преборят с тигрите. Накрая решили да се реалокират на прилежащия остров Модо. Но по време на преместването си не запомнили да вземат със себе си стара жена.

Тя почнала да се моли на морския змей и той чул думите й. Показал й пътя, през който до мине, само че стигайки до половината, тя се уморила и паднала. Семейството й се върнало да я прибере, само че тя не издържала на напрежението и умряла, благославяйки дракона в последните си думи.

След гибелта й бил издигнат монумент в нейна чест и подвига от прекосяването през морето.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР