На Консултативния съвет по пчеларство производителите посочиха, че секторът изпитва

...
На Консултативния съвет по пчеларство производителите посочиха, че секторът изпитва
Коментари Харесай

Пчеларите страдат от нарасналите цени за производство и натиска при изкупуването на продукцията

На Консултативния съвет по пчеларство производителите показаха, че секторът изпитва съществени усложнения поради повишените цени за произвеждане и натиска при изкупуването на продукцията, като за тях е изключително значимо средствата да бъдат разплатени бързо. Министър Гечев отговори, че общинските и регионалните дирекции „ Земеделие “ ще работят, с цел да одобряват заявките до 15 септември. След това се чака данните да бъдат обработени бързо от Държавен фонд „ Земеделие “. Агроминистърът акцентира, че пчеларството е значим бранш, като земеделските производители би трябвало да работят в посока единна пчеларска организация.

„ Отчитаме увеличените разноски за произвеждане на земеделските производители и в съгласуваност Държавен фонд „ Земеделие “ ще усъвършенстваме приема на документи, обработката и изплащането на средствата “, означи и заместник-министър Крум Неделков.

Заедно с това той сподели, че чака от тях производителите мнения за интервенциите в бранш „ Пчеларство “ и използването на Стратегическия проект.

„ Работим за построяването на професионален и резистентен аграрни бранш, отваряне на пазари и засилено наличие на българските артикули “, означи министър Явор Гечев.

Предстои интензивен банкет на заявки по Временната рамка за държавна помощ, като паралелно ще се одобряват и заявките за отстъпка от цената на акциза върху газьола, заяви агроминистърът.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР