На конгрес днес социалистите трябва да решат кой и как

...
На конгрес днес социалистите трябва да решат кой и как
Коментари Харесай

Конгресът на БСП решава кой и как ще управлява партията

На конгрес през днешния ден социалистите би трябвало да решат кой и по какъв начин ще ръководи партията идващите месеци, откакто Корнелия Нинова подаде оставка.

До лидерската рецесия в Българска социалистическа партия се стигна след загубата на евроизборите, когато водачът ѝ се отдръпна.

Конгресът би трябвало да реши дали да избере ръководител до февруари, когато посредством директен избор за новия водач да гласоподава цялата партия, или един от заместниците на Нинова да я замества краткотрайно, до момента в който се уточнят разпоредбите за избор.

Нинова към този момент даде поръчка, че ще се яви като претендент за ръководител на партията.

Вътрешната съпротива в партията се надява да поеме ръководството. Официално претендент за лидерския пост е Красимир Янков.

Очаква се да се кандидатира и Валери Жаблянов, който е любимецът на вътрешната съпротива. До предходната година той беше зам.-председател на Народното събрание, само че беше отхвърлен от поста.

Още няколко имена за възможен ръководител на партията се спрягат в алените редици. Сред тях са Костадин Паскалев и Дора Янкова, оповестява БТВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР