На Конференцията по сигурността в Мюнхен, която приключва днес, проблемите

...
На Конференцията по сигурността в Мюнхен, която приключва днес, проблемите
Коментари Харесай

Камала Харис на Мюнхенската конференция: Имаме доказателства за престъпленията на Русия в Украйна

На Конференцията по сигурността в Мюнхен, която завършва през днешния ден, проблемите в международната общественост се задълбочиха още повече. Китай съобщи, че Тайван в никакъв случай няма да е независима страна и упрекна Съединени американски щати в мръсна акция против тях, а Украйна изиска и неразрешени оръжия, с цел да се оправи с Русия.

Днес пред конференцията приказва американската вицепрезидентка Камала Харис. Тя разгласи, че Съединени американски щати към този момент имат задоволително доказателства за осъществяването на закононарушения от страна на Русия в Украйна.

„ Относно дейностите на Русия в Украйна – проучихме доказателствата. Наясно сме с правните стандарти. Няма подозрение, че това са закононарушения против човечеството “, съобщи тя.

Харис не разяснява отправеното преди този момент искане от украинския вицепремиер за касетъчни боеприпаси и фосфорни оръжия. Олександър Кубраков прикани Западът да достави касетъчни муниции и фосфорни запалителни оръжия.

Искането му бе отхвърлено изрично, само че той получи уверения, че Украйна ще получи задоволително общоприети боеприпаси за отбраната си.

Уверението направи председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен:

„ Смятам, че е време в действителност да бъде ускорено и увеличено производството на стандартизирани артикули, от които Украйна мощно се нуждае, да вземем за пример общоприетите муниции. Не разполагаме с месеци и години за попълване на запасите и приготовление на доставки за Украйна. "

По време на Мюнхенската конференция по сигурността през днешния ден китайският първи посланик Уан И упрекна Съединени американски щати, че водят  кампания против страната му. Той разкритикува американските наказания против Пекин и упрекна Съединени американски щати в протекционизъм посредством глобите в бранша на полупроводниците.

Той също по този начин разгласи, че Китай в никакъв случай няма да признае Тайван за обособена страна и продължава да я счита за своя територия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР