На конференция за Либия в Берлин ЕС ще призове Съвета

...
На конференция за Либия в Берлин ЕС ще призове Съвета
Коментари Харесай

ЕС иска налагане на санкции на доставчиците на оръжие за Либия

На конференция за Либия в Берлин Европейски Съюз ще призове Съвета за сигурност на Организация на обединените нации интензивно да употребява механизма на наказания против всички страни, които нарушават ембаргото на Организация на обединените нации за доставки на оръжие в Либия. Това съобщи пред ТАСС в неделя дипломатически източник в Брюксел, отбелязва организация " Фокус ".
" Европейски Съюз упорства за прецизно съблюдаване на оръжейното ембарго в Либия. На конференция в Берлин Европейски Съюз ще се застъпи за дейното използване на наказания на Организация на обединените нации против всички страни, които нарушават това ембарго ", съобщи дипломатът. " Намаляването на количеството оръжия в района би трябвало да способства за военната декларация. 
Припомняме, че по-рано Брюксел реагира остро на известието на Турция, че изпраща войски в Либия, с цел да поддържа приетото от Организация на обединените нации Правителство на националното единодушие (ПНС). В изказване на външнополитическата работа на Европейски Съюз се акцентира, че това решение " единствено ще изостри борбата в Либия ".
Миналата година Турция подписа съглашение с ПНС за разграничение на морското пространство в Източното Средиземноморие, въз основа на което има намерение да взе участие в сондажни действия за търсене на въглеводороди в противоречиви води в този район. Действията на Турция са оспорвани от Кипър и Гърция, които имат поддръжката на Брюксел.
Реакциите на Анкара и Москва във връзка с рецесията в Триполи четете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР