На конференция в София за представяне на резултатите от инвентаризацията

...
На конференция в София за представяне на резултатите от инвентаризацията
Коментари Харесай

За напредъка на администрацията по пътя към електронното управление

На конференция в София за показване на резултатите от инвентаризацията на административните услуги и режими стана ясно, че са подготвени оферти за привеждане на услугите в сходство с условията на Закона за администрацията, Закона за електронното ръководство и Административнопроцесуалния кодекс.

Огромен пакет от ограничения за понижаване на административната тежест към този момент е квалифициран. За да стане факт до месец септември, когато електронното държавно управление би трябвало да работи. Алеко Джилджов от Дирекция " Модернизация на администрацията “ в Министерския съвет заключи, че следва смяна в 113 закона:

" Вече ще имаме един закон. Това е изменение в Административнопроцесуалния кодекс, изменение в още 113 закона към него, които ще бъдат импортирани от Министерския съвет. Това е едната група дейности. Освен тях ще има един пакет с оферти, които всяка администрация настрана ще си ги предлага, които ще бъдат до началото на идната година поправени. Там имаме доста съществени оферти за увеличение периода на годност на издадени документи и по този начин нататък. Поднормативните актове ще станат ясни след окончателното координиране на този голям пакет ограничения за понижаване на регулаторната тежест ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР