На комисията по култура и образование към Столичния общински съвет

...
На комисията по култура и образование към Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Създава се Общински културен институт за модерни изкуства, реши СОС

На комисията по просвета и обучение към Столичния общински съвет бе гласувано основаването на Общински културен институт "Топлоцентрала ", който да подкрепя и разпространява развиването на актуалните изкуства. Това оповестиха от Столичния общински съвет.

Предстои да бъде определен директорски съвет и ръководители на новото пространство за просвета. Близо 5,5 млн. лв. са планувани от бюджета на Столична община за планиране и реорганизация на института. Вносителите на отчета - ръководителят на комисията госпожа Малина Едрева и отрасловият зам.-кметът доцент Тодор Чобанов показаха плана пред сътрудниците си. През 2014-а година Столична община показва разнообразни пространства, подобаващи за построяването на подобен център.

По време на срещата на Международната мрежа за модерни перформативни изкуства е определена някогашната топлоцентрала при НДК. В резултат на това и след голям брой публични разисквания и срещи с артистичната колегия, през 2018-а година стартират дейности за реорганизация на постройката и превръщането ѝ в Център за изкуства и просвета. Той ще разполага с многофункционална зала, камерна зала за представления и други артистични събития, зала за образни изкуства, многофункционални пространства за срещи, споделена работа, творчество и превозване на свободното време, резидентна част за създатели - място за настаняване и престой на гостуващи създатели, административно-офисни пространства, обслужващи пространства, информационни площи, пространства за инженерни системи и съоръжения, паркова среда, площадни пространства и сцена навън ситуирани в парцела, преливащи към парковата среда наоколо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР