На колегата му казах, че има доста да корегират в

...
На колегата му казах, че има доста да корегират в
Коментари Харесай

Борисов от полигона „Ново село“: На колегата му казах, че трябва да си коригират стрелбата

" На сътрудника му споделих, че има много да корегират в стрелбата ".
Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на въпрос какво го е впечатлило през днешния ден в многонационалното обучение " Strike Back 2019 ", което се организира на военния полигон " Ново село " край Сливен.
„ Днес тук вземат участие и сътрудниците от Гърция, Албания, Северна Македония, Съединени американски щати – по този начин ще се извъртят всички. В България всички идват на учения – другите страни ги прескачат, само че в България безусловно всички идват “, акцентира в изказването си пред публицистите министър председателят.
И добави, че в диалог с македонския си сътрудник е предложил България да охранява по въздух и Македония , откакто бъде финализирана договорката за новите американски изтребители. „ Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с сътрудника Зоран Заев говорихме предходната седмица. Живот и здраве, в този момент, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония “, посочи пред медиите главата на изпълнителната власт.
В тактическото обучение с бойни стрелби вземат участие над 800 военнослужещи от България, Съединени американски щати, Албания, Северна Македония и Гърция. Военнослужещите от състава на многонационалния батальон демонстрираха осъществяване на задания в взаимни дейности по защита и контранастъпление.
Премиерът Борисов подсети, че сходни взаимни учения „ дават бойно приятелство “. „ Всички ни знаят в света, че не престават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се образоват. И не инцидентно на 6 май толкоз се радват хората на военната техника. И в този момент продължаваме да окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят “, означи със удовлетворение той.
В тактическото обучение „ Strike Back 2019 “ вземат участие 600 военнослужещи от Въоръжените сили на България (38-ми, 41-ви и 42-ри механизирани батальони и 20-и самоходен артилерийски дивизион от 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на експерти и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушните сили), както и 200 военнослужещи от Сухопътните войски на Съединени американски щати (една механизирана рота), Албания (един пехотен взвод), Република Северна Македония (един пехотен взвод) и Гърция (танков взвод и вертолети за непосредствена авиационна поддръжка).
Учението е част от серията национални и интернационалните учения, провеждащи се през май и юни в Югоизточна Европа и Черноморския район, под управлението и с поддръжката на командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР