На колегата му казах, че има доста да корегират в

На колегата му казах, че има доста да корегират в ...

Борисов от полигона „Ново село“: На колегата му казах, че трябва да си коригират стрелбата.

"На колегата му казах, че има доста да корегират в стрелбата".
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на въпрос какво го е впечатлило днес в многонационалното учение "Strike Back 2019", което се провежда на военния полигон "Ново село" край Сливен.
„Днес тук участват и колегите от Гърция, Албания, Северна Македония, САЩ – така ще се извъртят всички. В България всички идват на учения – другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват“, подчерта в изявлението си пред журналистите премиерът.
И добави, че в разговор с македонския си колега е предложил България да охранява по въздух и Македония, след като бъде финализирана сделката за новите американски изтребители. „Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с колегата Зоран Заев говорихме миналата седмица. Живот и здраве, сега, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония“, изтъкна пред медиите главата на изпълнителната власт.
В тактическото учение с бойни стрелби участват над 800 военнослужещи от България, САЩ, Албания, Северна Македония и Гърция. Военнослужещите от състава на многонационалния батальон демонстрираха изпълнение на задачи в съвместни действия по отбрана и контранастъпление.
Премиерът Борисов напомни, че подобни съвместни учения „дават бойно другарство“. „Всички ни знаят в света, че продължават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се обучават. И не случайно на 6 май толкова се радват хората на военната техника. И сега продължаваме да окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят“, отбеляза със задоволство той.
В тактическото учение „Strike Back 2019“ участват 600 военнослужещи от Въоръжените сили на България (38-ми, 41-ви и 42-ри механизирани батальони и 20-и самоходен артилерийски дивизион от 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушните сили), както и 200 военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ (една механизирана рота), Албания (един пехотен взвод), Република Северна Македония (един пехотен взвод) и Гърция (танков взвод и вертолети за непосредствена авиационна поддръжка).
Учението е част от серията национални и международни учения, провеждащи се през май и юни в Югоизточна Европа и Черноморския регион, под ръководството и с подкрепата на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа.

Източник: actualno.com