На кого е нужна тригодишна американска облигация, когато може да

...
На кого е нужна тригодишна американска облигация, когато може да
Коментари Харесай

Пазарът на употребявани автомобили в САЩ полудя

На кого е нужна тригодишна американска облигация, когато може да има тригодишна Toyota, пита Bloomberg в разбор на пазара на коли втора употреба в Съединени американски щати. Втората опция е по-печеливша и наподобява като по-добра инвестиция, твърди изданието и дава образец с съответна Toyota Tacoma, която през декември намира нов притежател против $26 хиляди, а през днешния ден се продава за $31 хиляди - малко под цената ѝ като нова преди три години.

През последните шест месеца и в Съединени американски щати, както и в други елементи на света, цените на упоребяваните коли порастват макар износването им. Инерцията през последните месеци е впечатляваща, когато имаме поради, че цените на колите нормално се движат единствено надолу - и то бързо. Средният нов автомобил губи 40% от цената си за три години, сочи статистиката.

Но посред пандемията тригодишните модели в Съединени американски щати нарастват с 3,2% за последните шест месеца, съгласно данни на стартъпа CarEdge. " Нечувано ", кoментира съоснователят му Скот Бейкър. " От март насам една от най-хубавите вложения, които можехте да извършите, е автомобилът, който стои в гаража ви ".

Поскъпването се дължи на композиция от фактори, засягащи търсенето и предлагането. Автомобилната промишленост дръпна ръчната спирачка поради ограниченията против здравната рецесия и предлагането на нови коли замря. В същото време потребителите, изплашени от опцията да се заразят с вируса в публичния превоз, желаеха да имат персонален автомобил. Дилърите, жадни за стока, започнаха да заплащат по-скъпо за наличните машини, пренасяйки разноските към потребителите.

Подобна е картината и в България, разкри пред Money.bg Любомир Доросиев, притежател на автокъща преди седмици. И предвижда повишаване с още 10-15% на използваните модели.
 Прогноза: Старите коли нарастват с 10-15% поради рецесията
Автомобилите втора употреба ще нарастват в България. Ето за какво

Любомир Доросиев, зам.-председател на Асоциацията на вносителите на коли, пред Money.bg по Bulgaria ON AIR

Автомобилните фабрики към този момент работят на висока скорост, само че разтърсени от рецесията, потребителите избират по-достъпните използвани коли. Продажбите на втора употреба коли в Съединени американски щати се усилват със 7% през юни и с още толкоз през юли, а на новите - падат с 27% и 12% през двата месеца. Колко дълго ще продължи пазарната особеност е мъчно да се каже.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР