На кметовете от Южна България, които не съдействат за умъртвяването

...
На кметовете от Южна България, които не съдействат за умъртвяването
Коментари Харесай

Глобяват кметове за бунт срещу убиването на прасета

На кметовете от Южна България, които не спомагат за умъртвяването на домашните свине в дворовете, ще бъде наложена санкция. Това разгласи в изявление за бТВ зам.-министърът на земеделието Янко Иванов.

Глобата за първо нарушаване е от 100 до 300 лева, за наново – двойно, и по този начин, до момента в който стигнем до прокуратурата, посочи зам.-министърът.

В петък стана ясно, че 30-те кметове на пазарджишки села, които поеха ангажимент пред премиера Бойко Борисов да убедят своите съселяни да изпълнят нареждането, отхвърлят да позволен екипите от Агенцията за сигурност на храните в дворовете на хората.

Снощи изтече удълженият период, в който стопаните на домашни свине от Южна България трябваше непринудено да умъртвят животните си. От през днешния ден би трябвало да стартира наложително евтаназиране и загробване на останалите животни.

Янко Иванов подсети, че според Закона за ветеринарномедицинската активност кметовете имат обвързване да спомагат на органите на страната.

По думите му подхванатите ограничения все още са непопулярни, само че очевидно имат резултат, тъй като в последните дни няма нови регистрирани случи при домашни прасета и в свинекомплексите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР