На ключовите теми за Западните Балкани и миграцията акцентира премиерът

...
На ключовите теми за Западните Балкани и миграцията акцентира премиерът
Коментари Харесай

class=eu2018bg>Борисов: Ако сега не се помогне на Западните Балкани, след това ще е късно

На основните тематики за Западните Балкани и миграцията подчертава министър председателят Борисов в изявлението си по врме на едно от финалните събития от Българското председателство - конференция на комисиите по европейските въпроси на парламентите на страните членки.
 Радев: Правителството сподели кураж с тематиката за Западните Балкани
" Моля ви да имате поради, че в случай че в този момент не се помогне на Западните Балкани, по-късно ще е доста късно, доста късно и огромните геостратегически играчи единствено това чакат. И Русия, и Турция, и Щатите, и Китай. Така че, в случай че не сме ние - Европейският съюз, най-лесният метод да се влезе в Европа е през Западните Балкани като сфера на въздействие. Нищо не коства, считали сме го - с автомагистрали, с жп линии, с пристанища, с цифрова инфраструктура, ще отиде за идващите 10-15 години не повече от 32-33 милиарда евро, а споделят, че войната в Косово, в Сараево, в Мостар ни е коствала над 50 милиарда ", обърна се Борисов към делегатите на конференцията.



Той приветства подписването на контракта сред Скопие и Атина за името на Македония.

За следващ път българският министър председател прикани за общ европейски отговор по тематиката с мигрантите - посредством затваряне на всички външни граници с КПП-та, пред които да се пропущат бежанците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР