На кинофестивала във Венеция, няколко стотин протестиращи поискаха забрана на

...
На кинофестивала във Венеция, няколко стотин протестиращи поискаха забрана на
Коментари Харесай

Протестиращи поискаха забрана на големи кораби във Венеция

На кинофестивала във Венеция, няколко стотин протестиращи желаеха възбрана на огромни круизни кораби, защото по думите им те заплашват едно от най-богатите на история места в света. Това заяви AFP, представена от БГНЕС.
Демонстрантите използваха кинофестивала в италианския град, с цел да изложат настояванията си.
Между 300 и 400 протестиращи се събраха пред централната шатра, където по-късно през днешния ден ще се организира заключителната гала на събитието. Те носеха плакати, на които бяха изписани лозунги против огромните кораби и резултата, който те оказват върху лагуната, както и закани за световната смяна на климата.
Протестиращите упорстват, че корабите, плаващи през лагуната провокират ерозия в основите на града. „ Венецианският лагер за климата бие паника. Посланието ни е ясно, Земята гори. Дошло е времето да се активизираме, да вземем съществени ограничения, да осигурим обществена и климатична правдивост “, пишат уредниците на митинга на страницата си в интернет.
„ Нека да създадем Венеция знак на битката против измененията в климата, дано да използваме този фестивал като тревога “, се споделя още на уеб страницата.
Фестивалът притегля вниманието на целия свят, изключително награждаването, следено от близо от звезди, известни персони и хиляди публицисти.
Венеция е един от най-посещаваните градове в света, само че гледката на големи круизни кораби в непосредствена непосредственост до историческото завещание провокира вълна от неодобрение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР