На канал за незаконно оръжие от България за остров Крит

...
На канал за незаконно оръжие от България за остров Крит
Коментари Харесай

Арестуваха „мозъка” на оръжеен канал от България за остров Крит

На канал за нелегално оръжие от България за остров Крит попаднаха митничари от Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон. Арестуван е 55-годишен гръцки предприемач, който има магазини за военно съоръжение в град Ираклион и се допуска, че е „мозъка“ на канал за търговия с оръжия, внасяни от България.

Бизнесменът, който в предишното е бил упрекнат за подправяне на документи, издаване на подправени паспорти, подправени данъчни номера и търговия с оръжие, беше задържан след доста месеци наблюдаване.

В кръгозора на управляващите е попаднал от 1 март, когато чиновници на митническата работа в Промахон, след инспекция на камион пътуващ от България за град Ираклио на остров Крит посредством системата за надзор X-RAY, разкрили изненадващо, че измежду питателните добавки и детски артикули, които превозвал камиона е укрита оръжейната стока. Открити са 20 барабанни и газови револвери, три ножа, разнообразни типове средства за пукотевица и други.

Камионът е иззет като от полицията в град Ираклио е поискано арестуването на 55-годишния краен адресат на стоката.

След последвало наблюдаване на бизнесмена, той и други 6 души, в това число шеф на транспортната компания, както и различен съизвършител от район Иматия са задържани.

Предварителното следствие е в ход и се изследва присъединяване в канала и на други хора от България и Гърция.

По време на интервенцията полицейските чиновници са разкрили в разнообразни хранилища на бизнесмена на остров Крит, други 16 огнестрелни оръжия, 19 парализиращи спрейове, 2773 сфери, 49 пълнители, 8 револвера, 6 електропалки, нож и редица документи, свързани с покупко-продажба, които съставляват доказателствен материал.

Издирват се и други съучастници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР