На Къкринското ханче започна програмата на Община Ловеч по отбелязване

...
На Къкринското ханче започна програмата на Община Ловеч по отбелязване
Коментари Харесай

Венци и цветя в памет на Левски бяха поднесени на Къкринското ханче

На Къкринското ханче стартира програмата на Община Ловеч по отбелязване на 183 години от рождението на Васил Левски. Пред барелефа на Апостола и вековния бряст, който е очевидец на залавянето му, в двора на ханчето, представители на институции и жители се събраха, с цел да поднесат венци и цветя на благодарност към делото на великия българин.

По думите на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова належащо е да помним и да пазим заветите на Левски. "Така делото на Апостола дефинира значително и нашето всекидневие. И в случай че не се сещаме всеки ден за Левски, то е тъй като през днешния ден живеем в друга ера. Седем генерации българи са се извървели на тази земя от времето на неговата кончина през 1873 година Нито едно от тях не си е разрешило да хвърля съмнения или прахуляк върху светлия му облик, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отбелязваме 183 години от рождението на Васил Левски

Затова споменът за тежкото иго и през днешния ден живее в националната памет ", съобщи кметът и добави, че образецът на нашите национални герои е пред очите ни и идващите нови генерации българи също би трябвало да знаят нашето минало.

Програмата на Къкринското ханче стартира с осъществявания на самодейците от Народно читалище "Васил Левски - 1924 година " - с. Къкрина. Ще продължи по-късно през днешния ден, от 17.30 часа с панихида в храма "Успение Богородично " в Ловеч. След това е гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски. От 21 часа, на откритата сцена на площад "Тодор Кирков ", жителите и гостите на Ловеч ще могат да видят спектакъла на Народно читалище "Бяла Анаста 2016 " - "През погледа на Левски ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР