На кадрите от филма на британския пътешественик и експерт по

...
На кадрите от филма на британския пътешественик и експерт по
Коментари Харесай

Директорът на парк Рила е категоричен за глобата на пътешественика Беър Грилс

На фрагментите от кино лентата на английския странник и специалист по оцеляване Беър Грилс ясно се вижда, че се убиват жаби.
Това се случва на територията на националния парк Рила, покрай Каракашево езеро. Ние сме издавали самостоятелен административен акт , в който са посочени изискванията, при които могат да се снимат филми. За това нарушаване Грилс и екипът му ще бъдат санкционирани .

Това съобщи пред Българска национална телевизия Красимир Андонов- шеф на парк " Рила " пред Българска национална телевизия .
 Написаха акт на Беър Грилс, тъй като оцелявал в Рила
Написаха акт на Беър Грилс, тъй като оцелявал в Рила

Грилс запалил огън, убивал животни и плувал в Каракашево езеро

В документа ясно е посочено да не се ловува, да не се пали огън. Това са наложителни условия за осъществяване , посочи Андонов.

Тъй като бяха показани сходни подиуми, от Министерството на околната среда и водите ще налож ат на Беър Грилс и екипа му санкция от 5000 до 10 000 лв. . Директорът на народен парк " Рила " заяви, че екипът, който е направил снимането, е подал прелиминарен пример, в който са упоменати какви ще са сцените от кино лентата и дейностите на екипа .

Андонов посочи, че по време на снимането на кино лентата, чиновници на парковия сектор са придружавали снимачния екип . Тези обстоятелства бяха изтъкнати и в информацията на Министерство на околната среда и водите, оповестена ден по-рано.

Когато са открили нарушаване, от ековедомството са издали сигнален протокол със наложителни наставления за съблюдаване , сподели Андонов.

През 2017 година Беър Грил и екипът му снимат филм в предпазения Национален парк " Рила ". Те правят груби нарушавания като палят огън, ловуват и даже плуват в едно от седемте рилски езера, добави Красимир Андонов .

Припомняме, през вчерашния ден, 21 февруари 2019 г - че две години след снимането на кино лентата от Министерството на околната среда и водите оповестиха, че английският странник и специалист по оцеляване Беър Грилс е нарушил Закона за предпазените територии в България. Актът му е формиран две години откакто е осъществено нарушаването.

Веднага по-късно от " Дискавъри " показаха позиция, че при снимането на епизода снимачният екип на предаването е придружаван от чиновници на Национален парк " Рила ".
Всяко снимано деяние е в съгласие със съответните виновни лица от страна на Национален парк " Рила ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР