На къде ще вървят ? Този въпрос със сигурност си

...
На къде ще вървят ? Този въпрос със сигурност си
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Накъде ще вървят цените на горивата; България в топ 3 по износ на ток; Кой е против вятърната енергия във Ветрино

На къде ще вървят? Този въпрос сигурно си задават доста хора и по тази причина в " Капитал " се опитваме да дадем отговора - в новата Тема на броя.

Европа, както и България, се намира в сложен развой на акомодация към новата енергийна реалност на скъпи първични материали. В идващите няколко месеца е доста евентуално цените на природния газ и електрическата енергия да продължат да се покачват, а с това стопанската система да продължава да е напрегнат. Така излиза, че в действителност държавните енергийни сдружения записват съществени доходи в резултат на рекордните котировки.

На 9 август в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) се организира публичното разискване на импортираното по-рано от " Булгаргаз " заявление за цената през този месец. Поисканата стойност, която беше одобрена от регулатора на 12 август, е близо 298 лева./МВтч без налози и такси (ръст от 60% на месечна база). откакто преди този момент изнесе погрешна информация за загубите на " Булгаргаз " и прави внушения, че всички други възможности надали не са по-неизгодни от съветския газ.

През тази седмица Капитал обърна особено внимание на тематиката с вятърната електрическа енергия във Ветрино., наложила цялостен мораториум върху построяването на ветрогенератори - въпреки самият юрист на общината да предизвестява, че сходно решение е в прорез и с националното законодателство, и с интернационалните контракти, подписани от България.
Реклама
Ако сте изпуснали:

..

И ОЩЕ
Реклама
ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР