На живо: Русия свали украински дрон над Белгородска област, съобщи министерството на отбраната

...
Руски системи за противовъздушна отбрана унищожиха изстрелян от Украйна безпилотен
Коментари Харесай

Руски системи за противовъздушна отбрана унищожиха изстрелян от Украйна безпилотен летателен апарат над територията на Белгородска област рано сутринта в неделя, съобщи руското министерство на отбраната. Министерството каза, че няма жертви или щети, причинени от атаката. Докладът на министерството не може да бъде независимо проверен. Следвайте нашия блог на живо за всички най-нови разработки. Всички часове са парижко време (GMT+2).

5:01 сутринта: Русия унищожи украински дрон над Белгород, съобщи министерството на отбраната

Руските системи за противовъздушна отбрана унищожиха изстрелян от Украйна безпилотен летателен апарат над територията на Белгородска област рано в неделя сутринта, руският каза министерството на отбраната.

„Няма жертви и щети“, каза министерството в приложението за съобщения Telegram, добавяйки, че атаката е извършена около 4 сутринта (01:00 GMT).

Докладът не може да бъде независимо потвърден.< p>Белгородската област в южната част на Русия граничи с Украйна.

12:01 ч.: Германската Rheinmetall ще достави на Украйна безпилотна система Luna до края на годината

Германската Rheinmetall ще достави на Украйна дронова система Luna от ново поколение до края на годината, съобщи Bild am Sonntag в неделя, позовавайки се на източници от компанията.

Украйна отчаяно иска да увеличи своя оръжеен арсенал, от дронове и боеприпаси до танкове, докато се бори да отблъсне инвазията на Русия.

The " Drones Package" се състои от наземна контролна станция с няколко дрона, катапулт за изстрелване и военни камиони, каза Bild, добавяйки, че системата за дронове може да се използва като система за разузнаване, да осигурява LTE мрежа и да прихваща или заглушава комуникации.

Компанията не беше незабавно достъпен за коментар.

Ключови събития от събота, 12 август:

Руското външно министерство в събота обеща да отмъсти, след като осуети това, което Русия описа като серия от украински ракетни атаки срещу Кримския мост анексирания от Москва полуостров Крим към континенталната част на Русия през Керченския проток.

Руското министерство на отбраната обяви по-рано, че силите на страната са свалили 20 дрона над полуостров Крим.

Атаките с дронове срещу контролирани от Русия територии в Украйна и дълбоко в Русия се увеличиха, след като дрон беше унищожен над Кремъл в началото Май.

Украйна почти никога не поема публично отговорност за атаките, но каза, че унищожаването на военната инфраструктура на Русия е от решаващо значение за контранастъплението на Киев.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР