На живо: Русия свали два украински дрона, насочени към Москва, кмет

...
Руските сили свалиха два бойни дрона, насочени към Москва, каза
Коментари Харесай

Руските сили свалиха два бойни дрона, насочени към Москва, каза кметът на града в сряда, последната вълна от атаки с дронове, насочени към столицата." Записан е опит на два бойни дрона да влетят в града. И двата бяха свалени от противовъздушната отбрана. Единият в района на Домодедово, вторият в района на магистралата в Минск“, каза кметът на Москва Сергей Собянин в Telegram, без да назовава нападател. Следете нашия блог на живо за последните развития на войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

03:02: Кметът на Москва казва, че два бойни дрона, насочени към столицата, са били свалени

Два украински бойни дрона, насочени към Москва, са били свалени, казаха руски официални лица в сряда, последният от вълната атаки с дронове, насочени към столицата.

Опитът за нападение идва ден след като броят на жертвите от ударите срещу източния украински град Покровск нарасна до девет.

„Беше регистриран опит на два бойни дрона да влетят в града. И двата бяха свалени от противовъздушната отбрана", каза кметът на Москва Сергей Собянин в Telegram.

Той каза, че един дрон е бил свален в района на Домодедово в южните покрайнини на града, докато вторият е бил свален в района на магистрала Минск, на запад на столицата.

Той каза, че службите за спешна помощ са на място.

Руското министерство на отбраната заяви, че Украйна е направила опит за атака с помощта на безпилотни летателни апарати.

Ключови събития от вторник, 8 август:

Министерството на отбраната на Полша се съгласи да изпрати допълнителни войски на границата с Беларус след искане от службата за гранична охрана

Във вторник Обединеното кралство наложи нови санкции на 25 компании и физически лица, за да „затвори мрежата“ за достъпа на руския президент Владимир Путин до чужда военна техника. Набелязаните включват хора и фирми в Турция, Дубай, Словакия и Швейцария, за които Министерството на външните работи каза, че „подкрепят незаконната война в Украйна“.

Украинските специални служби са осуетили опит на руски хакери да проникнат в битката на украинските въоръжени сили информационна система, съобщи службата за сигурност на SBU във вторник.

Германия предложи да удължи разполагането на три единици за противовъздушна отбрана Patriot в Полша до края на 2023 г., съобщи министерството на отбраната в Берлин във вторник.

 

Установеният от Русия кмет на Донецк Алексей Кулемзин обвини Украйна в публикация в социалните медии, че е обстрелвала град Донецк, убивайки трима души във вторник.

Десет души бяха ранени, включително момче, родено през 2012 г., каза Кулемзин в своя канал в Telegram.< p>

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР