На живо: Русия „осуетява“ украинска атака с дрон срещу Москва и нейния регион

...
Русия заяви, че е осуетила атаките на украински дронове срещу
Коментари Харесай

Русия заяви, че е осуетила атаките на украински дронове срещу Москва и нейния регион в неделя, ден след като руски ракетен удар уби седем души и рани 148 в украинския Чернигов. Следвайте FRANCE 24 за актуализации на живо. Всички часове са парижко време (GMT+2).

12:03 ч.: Зеленски каца в холандска военновъздушна база, казва холандското правителство

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в неделя в холандска военновъздушна база в Айндховен, два дни след като Съединените щати одобриха прехвърлянето на Изтребители F-16 до Киев.

Полетът му кацна около обяд, каза говорител на холандското правителство пред AFP, въпреки че подробности за доставката на самолети в Украйна не са разкрити.

„Заедно с първата дама и екипа , пристигнахме в Холандия. Както винаги, ще имаме разговори по същество с премиера Марк Рюте", написа Зеленски в Telegram на английски език.

"Основният въпрос е F-16 за Украйна, за да защити нашите хора от руския терор. Ние ставаме по-силни. Дневният ред включва също срещата на върха за глобалния мир, #Формулата на мира и изправянето на терористичната държава пред правосъдието."

11:53 сутринта: „Има много тъга, но все още много устойчивост [в Чернигов]“

Репортаж от Чернигов, Еманюел Шаз от FRANCE 24 казва, че „имаше много семейства вчера в Чернигов , а хората в Чернигов и Черниговска област са шокирани [. . .] и днес е ден на траур [. . .] в памет на седемте загинали души".

"Хората възстановяват къщи, които са били разрушени унищожени от подобни удари в миналото [. . .] Виждате, че има много тъга, но все още има устойчивост“, добави тя.

 

 

11:44 сутринта: Зеленски обеща отмъщение за атаката в Чернигов, която уби седем души и рани над сто

Украинският президент Володимир Зеленски обеща в неделя строги ответни действия за руския ракетен удар в центъра на северния украински град Чернигов, който уби седем души и рани над сто други предишния ден.

„Сигурен съм, че нашите войници ще отговорят на Русия за тази терористична атака. Отговорете осезаемо“, каза Зеленски във видеообръщение, публикувано в ранните часове на неделя в края на посещението си в Швеция, първото му чуждестранно пътуване откакто присъства на срещата на върха на НАТО в Литва миналия месец.

Той посочи шестгодишен- старо момиче, София, като сред загиналите при атаката и потвърди, че сред ранените има 15 деца.

10:19 сутринта: Русия „осуетява“ украинската атака с дрон срещу Московска област

Русия каза, че е осуетила Украински атаки с дронове срещу Москва и нейния регион в неделя, вторият подобен инцидент за два дни, докато Киев продължава с контранастъпление.

И двете страни съобщават за редовни нахлувания с дронове по време на конфликта, като ударите на руска територия стават все по-редовни.< p>„Около 4:00 сутринта (01:00 GMT) опитът на режима в Киев да извърши терористична атака с дрон срещу инфраструктура в Москва и Московска област беше осуетен“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.< h2>Ключови събития от събота, 19 август:

Тяло на жена беше открито под развалините на сграда, разрушена при руска ракетна атака срещу украинския град Чернигов в събота, с което броят на жертвите достигна седем, според вътрешния министър Игор Клименко.

Сред загиналите е 6-годишно момиче.

Поне 90 други, включително 12 деца, бяха ранени при нападението в центъра на Чернигов.

.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР