На живо: Русия насочва Одеска област на Украйна с ракети и дронове

...
Една жена беше ранена и пристанищната инфраструктура беше повредена при
Коментари Харесай

Една жена беше ранена и пристанищната инфраструктура беше повредена при руска ракетна и дрон атака през нощта, каза губернаторът на южната област Одеса в Украйна в понеделник, докато руски официални лица съобщиха за атака с дрон срещу района на Тула северно от Москва. Следете нашия блог на живо за последните развития на войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

6:05 сутринта: Еврокомисар казва, че позицията на Китай относно войната в Украйна „засяга имиджа на страната“

Позицията на Китай относно руската война в Украйна засяга имиджа на страната, предупреди комисарят по търговията на Европейския съюз, като каза Отказът на Пекин да осъди инвазията представлява „риск за репутацията“.

Китай се стреми да се позиционира като неутрална страна в украинския конфликт, като същевременно предлага на Москва жизненоважен дипломатически и финансов спасителен пояс, докато международната му изолация се задълбочава. Двете страни често изтъкват своето партньорство „без ограничения“ и икономическо и военно сътрудничество.

„Териториалната цялост винаги е била ключов принцип за Китай в международната дипломация. Войната на Русия е грубо нарушение на този принцип“, каза Валдис Домбровскис в реч в китайската столица.

„Така че за нас е много трудно да разберем позицията на Китай относно войната на Русия срещу Украйна, тъй като тя нарушава собствените фундаментални принципи на Китай“, добави той.

5:30 сутринта: Киев казва, че има ракетна атака в Одеса ранен един, нанесени щети на инфраструктурата

Една жена беше ранена и пристанищната инфраструктура беше повредена при руска нощна атака с ракети и дрон, каза Олех Кипер, губернатор на Одеска област в Южна Украйна.

Пожар избухна в нежилищна сграда в град Одеса, административния център на Одеска област, в резултат на атаката, но беше незабавно потушен, пише Kiper в приложението за съобщения Telegram.

The мащабът на атаката и пълният размер на щетите не са известни веднага.

12:25 сутринта: Русия казва, че област Тула е била обект на атака с дрон

Руските системи за противовъздушна отбрана са били ангажирани с отблъскване на атака с дрон над област Тула, която граничи с региона на Москва на север, съобщи руската информационна агенция РИА рано в понеделник.

Позовавайки се на министерството на регионалната сигурност, агенцията съобщи, че според предварителната информация няма щети или ранени в резултат на нападение.

Две от големите летища на Москва, обаче, Внуково и Домедово, ограничиха въздушния трафик, насочвайки полети към други летища, съобщи държавната информационна агенция ТАСС.

Ключови събития от неделя, 24 септември:

Втора пратка украинска пшеница е достигнала Турция през Черно море в неделя, според сайтове за наблюдение на морския трафик, въпреки руските заплахи да атакува лодки, пътуващи към или от нейния съсед и враг.

Украинският президент Володимир Зеленски каза в неделя той се срещна с водещи американски предприемачи и финансисти по време на посещение тази седмица в Съединените щати, където бяха обсъдени инвестиционните възможности в Украйна.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР