На живо: Русия и Украйна обменят атаки с дронове

...
Русия и Украйна си размениха атаки с дронове рано в
Коментари Харесай

Русия и Украйна си размениха атаки с дронове рано в сряда, казаха официални лица, като Киев очевидно отново се е прицелил в Москва, а силите на Кремъл започнаха нова бомбардировка на украински депа за съхранение на зърно в това, което наскоро се превърна в характерна тактика в почти 18-месечната война. Прочетете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

06:05 сутринта: Русия твърди, че е свалила три украински дрона над руски региони

Руското министерство на отбраната съобщи, че рано в четвъртък системите за противовъздушна отбрана са свалили три украински дрона над руски региони.

Два дрона бяха свалени над района на Брянск, който граничи с Украйна и още един - над района на Калуга, който е по-близо до Москва.

05:45 сутринта: Украйна казва, че Русия е загубила два бомбардировача при атаки на летища - Радио Свобода

Ръководителят на разузнаването на Украйна Кирило Буданов каза, че последните атаки срещу руски летища са унищожили два бомбардировача ТУ-22 и са повредили още два бомбардировача.

"Два бяха унищожени, два бяха повредени. Два не могат да бъдат ремонтирани", каза Буданов в телевизионно интервю за Сряда вечерта за украинската служба на Радио Свободна Европа/Радио Свобода.

Той каза, че пети руски самолет може да е бил ударен.

Руски официални лица съобщиха за атаки с дронове срещу военните летища Солци в Новгородска област в събота и Шайковка в Област Калуга в понеделник и каза, че един боен самолет е бил повреден по време на първата атака.

22:46 ч.: Пригожин „убиец“, който „няма да бъде пропуснат“, казва лидерът на белоруската опозиция

Беларус в изгнание лидерът на опозицията Светлана Тихановская каза, че никой беларусин няма да пропусне шефа на Вагнер Пригожин, за когото се опасяват, че е загинал в самолетна катастрофа.

Някои бойци на Вагнер се преместиха в Беларус след краткотрайния си бунт в Русия.

„Престъпникът Пригожин няма липсват в Беларус. Той беше убиец и трябва да бъде запомнен като такъв. Неговата смърт може да демонтира присъствието на Вагнер в Беларус, намалявайки заплахата за нашата нация и съседите“, каза Тихановская в социалните медии.

22:21 ч.: Пригожин на борда на разбилия се самолет, казва руските авиационни власти

Руският командир на наемниците Евгений Пригожин и командирът на групата Вагнер Дмитрий Уткин са били сред 10-те души на борда на самолет, участвал във фатална катастрофа на север от Москва в сряда, съобщиха от Росавиация на руската гражданска авиация.

Росавиация публикува имената на седем пътници, включително Пригожин и Уткин, и трима членове на екипажа, според които са били на борда.

21:53: „Не бих всички ще бъдат изненадани, ако американското разузнаване е предвидило нещо подобно“

FRANCE 24 обсъжда реакцията на САЩ на възможната смърт на Пригожин с шефа на бюрото на Guardian във Вашингтон Дейвид Смит.

„САЩ често изпреварват по този въпрос... Изобщо не бих се изненадал, ако американското разузнаване предвиди нещо подобно“, казва Смит.

Прочетете вчерашния блог на живо, за да видите как се развиха събитията от деня.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР