НА ЖИВО! Рухна кулата на "Парижката Света Богородица"! Трагедия: "Нотр

НА ЖИВО! Рухна кулата на "Парижката Света Богородица"! Трагедия: "Нотр ...

Пожар е избухнал в катедралата Нотр Дам в Париж СНИМКИ.

НА ЖИВО! Рухна кулата на "Парижката Света Богородица"! Трагедия: "Нотр Дам" се разпада! Гледайте НА ЖИВО Туск: "Нотр Дам" е катедралата на цяла Европа НА ЖИВО: Рухна и втората кула на "Нотр Дам" Пожарът в "Нотр Дам" е потушен ВИДЕО Френски милионери спасяват "Нотр Дам" със 100 млн. евро Франция разследва кой подпали "Нотр Дам"

Пожар е избухнал в катедралата "Нотр Дам" в Париж, съобщава Франс прес, цитирана от БТА. По предварителни данни пожарът е станал по време на реставрационни работи. На разпространените кадри се вижда как от храма се носят гъсти кълбета дим.

Според в. "Фигаро" пожарът е възникнал на скеле, издигнато от едната страна на катедралата. Според източник от пожарникарите пожарът е възникнал в покривната част на храма, над чийто две кули сега се издига гъст дим.

Клиповете в Туитър показват мащабен пожар, а коментари го поставят в контекста на поредица посегателства срещу католически храмове из Франция в последните месеци.

Пожарникарите още не са установили причината, защото приоритетът е да се овладее стихията. Другата хипотеза е свързана с продължаващите ремонтни дейности по катедралата, която беше започнала да се руши.

По предварителни данни пожарът е станал по време на реставрационни работи. Няма данни за пострадали, на място работят пожарни, спасителни екипи и полиция.

Oще кадри от пожара може да видите ТУК.Очаквайте подробности!

Източник: marica.bg