На живо: Дронове, свалени близо до Москва и над Белгород, казва Русия

...
Руската противовъздушна отбрана е свалила дрон близо до Москва, каза
Коментари Харесай

Руската противовъздушна отбрана е свалила дрон близо до Москва, каза кметът на града в събота. Руското министерство на отбраната съобщи, че също е свалило дрон над района на Белгород, граничещ с Украйна. Следете нашия блог на живо за последните актуализации относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

10:48 ч.: Двама убити при руски обстрел в Източна Украйна, каза местният губернатор

Двама души бяха убити и още един ранен в събота, когато руски обстрел удари кафене в село Подоли в източна Украйна район на Харков, каза местният губернатор Олег Синегубов.

„Врагът удари цивилен обект – кафене, където местните жители бяха през деня“, написа Синегубов в Telegram.

Подол беше окупиран малко след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., но селото беше превзето от Киев в контранастъпление миналия септември.

Руските сили се опитват да прокарат напред по фронтовата линия в района на Харков през последните седмици.

Украинската армия призна, че боевете там са станали по-трудни, но казва, че поддържа линията.

9:15 сутринта: Газпром ще доставя газ за Европа през Украйна в събота

Руският Газпром заяви, че ще изпрати 41,5 милиона кубични метра газ за Европа през Украйна в събота, в сравнение с 42,4 милиона кубически метра ден по-рано.

8:48 сутринта: Русия свали дрон над Белгородска област, каза министерството на отбраната

Руското министерство на отбраната заяви в събота, че е унищожило дрон над Белгородска област която граничи с Украйна и редовно е обект на обстрел.

„Опит на режима в Киев да извърши терористична атака с дрон срещу сайтове на руска територия е предотвратен“, публикува министерството в Telegram.

5:23 сутринта: Русия провежда учения в Баренцово море за отблъскване на чужди кораби

Северният флот на Русия проведе военноморски учения в Баренцово море този месец, целящи да предотвратят преминаването на неразрешени и чужди кораби, съобщи агенция Интерфакс в събота.

Разрушителят вицеадмирал Кулаков „практикува случай за отблъскване на действията на фалшив кораб-нарушител" в Северния ледовит океан край северните брегове на Норвегия и Русия, съобщи Интерфакс, цитирайки пресслужбата на Северния флот.

Ученията започнаха на 10 август, каза Интерфакс, без да цитира крайна дата.

Флотът планира още учения за „защита на руските островни и континентални територии в Арктика, както и за осигуряване на безопасността на морското корабоплаване и други видове руски морски икономически дейности в арктическата зона“, каза Интерфакс .

2:03 сутринта: Русия свали дрон, приближаващ се до столицата, каза кметът на Москва

Руската противовъздушна отбрана е унищожила дрон, докато се приближава до Москва, каза кметът на града Сергей Собянин рано в събота.

„Тази вечер , силите за противовъздушна отбрана унищожиха дрон на подхода към Москва в района на Истрински", написа Собянин в Telegram.

"Предварително няма жертви и щети. Службите за спешна помощ работят на мястото“, добави той.

Москва рядко е била цел на ранните етапи на конфликта в Украйна, въпреки че напоследък атаките са зачестили.

Столицата и други руски региони са били цел на бараж. на украински атаки с дронове през последните дни, след като Киев обеща по-рано това лято да „върне“ конфликта в Русия.

Ключови събития от четвъртък, 25 август:

Руските следователи казаха в петък, че са възстановили полетни записващи устройства и 10 тела от мястото на самолетната катастрофа, за която се предполага, че е убила шефа на Вагнер Евгений Пригожин.

По-рано в петък говорител на Кремъл каза, че „спекулациите“, че катастрофата е поръчана от правителството, са „абсолютна лъжа“.  

Междувременно украинската армия заяви, че Русия се прегрупира в контролираната от Москва източна част на Украйна с планове да поднови офанзивата.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР