На извънредно заседание в Столичния общински съвет днес ще гласува

...
На извънредно заседание в Столичния общински съвет днес ще гласува
Коментари Харесай

Общински съветници: София ще даде вода на Перник

На изключително съвещание в Столичния общински съвет през днешния ден ще гласоподава екшън проекта на държавното управление за свързване на мрежата на „ Софийска вода “ с Перник. Мярката се постанова поради задълбочаващата се водна рецесия в миньорския град. Темата дискутираха Георги Георгиев от ГЕРБ, Калоян Паргов от Българска социалистическа партия и самостоятелния общински консултант Борис Бонев в ефира на БТВ, написа Novini.bg.

„ Аз съм един от вносителите – ще гласоподавам „ за “. Предлагам едно рационално решение за един тежък проблем. Решението, което беше единомислещо подкрепено, което е невиждано, уповавам се през днешния ден сътрудниците от другите политически сили да го поддържат “, разяснява Георгиев.

Според Калоян Паргов няма нищо невиждано в тази ситуация, а това, което се предлага, е за поддържане на водния режим. „ Воден режим трябваше да има от лятото, само че евентуално поради изборите политическа партия ГЕРБ и нашите съперници избраха да задържат този въпрос и той се стовари със страшна мощ. Но тук въпросът е, че с това софтуерно решение има една специфичност – едно желаят министрите с писмо до общинския съвет, друго им оферират. Те желаят прекосяване на избрани количества вода през водопреносната мрежа на София към Перник, а тук се предлага реализиране на възмездна договорка сред „ Софийска вода “ като концесионер на водата в София и ВиК-Перник. И отсам стартират въпросите “, уточни Паргов.

„ Няма конспирация в днешното гласоподаване – София ще даде вода на Перник, само че дано сме наясно, че това няма да се случи тъй като ръководещите в лицето на уважаемите министри или премиера, или кмета Фандъкова ни убедиха с аргумента, че няма риск за водоснабдяването на София, или че това е най-хубавото решение. В случая имаме една филантропична рецесия на 20 км. от София и ние би трябвало да помогнем на нашите съграждани и другари от Перник “, уточни Борис Бонев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължит
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР