На извънредно заседание в Столичния общински съвет днес ще гласува

...
На извънредно заседание в Столичния общински съвет днес ще гласува
Коментари Харесай

Общински съветници: София ще даде вода на Перник

На изключително съвещание в Столичния общински съвет през днешния ден ще гласоподава екшън проекта на държавното управление за свързване на мрежата на „ Софийска вода “ с Перник. Мярката се постанова поради задълбочаващата се водна рецесия в миньорския град. Темата дискутираха Георги Георгиев от ГЕРБ, Калоян Паргов от Българска социалистическа партия и самостоятелния общински консултант Борис Бонев в ефира на БТВ.

„ Аз съм един от вносителите – ще гласоподавам „ за “. Предлагам едно рационално решение за един тежък проблем. Решението, което беше единомислещо подкрепено, което е невиждано, уповавам се през днешния ден сътрудниците от другите политически сили да го поддържат “, разяснява Георгиев.

Столичният общински съвет взема решение за водата към Перник

Според Калоян Паргов няма нищо невиждано в тази ситуация, а това, което се предлага, е за поддържане на водния режим. „ Воден режим трябваше да има от лятото, само че евентуално поради изборите политическа партия ГЕРБ и нашите съперници избраха да задържат този въпрос и той се стовари със страшна мощ. Но тук въпросът е, че с това софтуерно решение има една специфичност – едно желаят министрите с писмо до общинския съвет, друго им оферират. Те желаят прекосяване на избрани количества вода през водопреносната мрежа на София към Перник, а тук се предлага реализиране на възмездна договорка сред „ Софийска вода “ като концесионер на водата в София и ВиК-Перник. И отсам стартират въпросите “, уточни Паргов.

„ Няма конспирация в днешното гласоподаване – София ще даде вода на Перник, само че дано сме наясно, че това няма да се случи тъй като ръководещите в лицето на уважаемите министри или премиера, или кмета Фандъкова ни убедиха с аргумента, че няма риск за водоснабдяването на София, или че това е най-хубавото решение. В случая имаме една филантропична рецесия на 20 км. от София и ние би трябвало да помогнем на нашите съграждани и другари от Перник “, уточни Борис Бонев.

Със седем дни е удължено бедственото състояние в община Перник
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР