На извънредно заседание в Народното събрание днес ще започне дебатът

...
На извънредно заседание в Народното събрание днес ще започне дебатът
Коментари Харесай

Дебатът по вота на недоверие започва в НС


На изключително съвещание в Народното събрание през днешния ден ще стартира дебатът по импортирания от Българска социалистическа партия за България избор на съмнение към кабинета „ Борисов ” 3, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Темата на вота на съмнение против държавното управление е за неуспеха в политиката за битка с корупцията.

Мотивите по вота са 10 страници. „ Те са политическата обосновка за какво желаеме този избор на съмнение, само че главно са в областта на опазването на здравето, публични поръчки, строителство и саниране контрабанда ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при внасянето на вота в деловодството на Народно събрание. Тя твърди, че Българска социалистическа партия не приема вота за бойкот на председателството, а за отговор на 83% от жителите, които смятат, че това е проблем номер едно, в това число и на европейските страни. Искането за избор на съмнение е подписано от 80 депутати – единствено от Българска социалистическа партия. Движение за права и свободи обявиха, че ще го поддържат, само че с други претекстове.

Тома Биков от ГЕРБ дефинира импортирания избор на съмнение като опит на Българска социалистическа партия да имитират политическа активност. „ Докато в Брюксел, до момента в който цяла Европа приветства българското председателство, в лицето на делегацията, водена от Бойко Борисов, тук в Народно събрание ставаме очевидци на едни самоцелни дейности, които целят единствено да имитират политическа активност. Внася се избор на съмнение без претекстове, след дълги договаряния и закани, получаваме един избор, който е жертван на загуба “, счита депутатът от ГЕРБ. Според Биков един избор има три цели. Първата е да смъкна кабинета, само че явно няма да успее, не тъй като няма гласове, а тъй като България бележела най-хубавите стопански индикатори през последните години. Втората цел, съгласно него, била промяна на избрана политика. „ Корекция на министър, офанзива против избран бранш - нямаме такова нещо. Корупцията е една обща тематика, която дава опция за разпъване на локуми, само че нищо съответно. Атаката наподобява е единствено против Делян Добрев “, счита депутатът от ГЕРБ. Той посочи, че третата цел на вота е да сплоти опозицията.

„ Ще подкрепим вота, ще гласуваме срещу държавното управление, обаче с нашите претекстове и причини ”, съобщи предходната седмица пред публицисти Йордан Цонев от Движение за права и свободи. „ Имаме решение за вота на съмнение и то доста от дълго време, взето на нашия най-висш конгрес сред две конференции на Националния съвет. Решението ни не е за един избор, а за вотове, и добре обосновано “, изясни той./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР