На извънредно заседание при закрити врата в Съвета за сигурност

...
На извънредно заседание при закрити врата в Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Съветът за сигурност: Случващото се между Израел и Хамас е повратен момент в историята

На изключително съвещание при закрити врата в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Вашингтон настоя 15-те членки на съвета да осъдят уверено " ужасните терористични офанзиви, осъществени от Хамас ". Въпреки че съвсем всички страни членки осъдиха нападението, до взаимна декларация по този начин и не се стигна. Израел няма желание да договаря с Хамас за мир, неговата задача е заличаването на това придвижване , безапелационен бе представителят на страната. Израелският дипломат в Организация на обединените нации дефинира нападението против страната си като " безчовечен разгром " .

" Това е 11 септември на Израел. Военните закононарушения на Хамас би трябвало да бъдат недвусмислено наказани . Израел няма да одобри никакви подправени, аморални съпоставения сред една терористична формация, която убива почтени, и демократичната страна Израел. Това съпоставяне не може да бъде направено от Организация на обединените нации или Съвета за сигурност. Не може да има примирие с терористите, които правят геноцид ", съобщи Джилад Ердан, непрекъснат представител на Израел в Организация на обединените нации.

Палестинският представител в Организацията на обединените народи прикани за преустановяване на кръвопролитията в района, като съобщи, че Израел би трябвало да " промени курса си ", с цел да реализира мир.

" Време е за неотложно преустановяване на насилието и кръвопролитията. И е време да се постави завършек на тази обсада и да се открие политически небосвод. Призоваваме за друга аргументация, за различен метод - правдивост, а не възмездие. Свобода, а не окупация. Мир, а не война. Нашите апели би трябвало да бъдат чути. Алтернативата е пред очите ни ", сподели Рияд Мансур, непрекъснат наблюдаващ на Държавата Палестина в Организация на обединените нации.

Иранската задача в Организация на обединените нации съобщи, че Техеран не е забъркан в нито едно от нападенията на ислямистката формация в Хамас в Израел. Енергичните ограничения, взети от Палестина, съставляват само и единствено законна защита против 70 години потисническа окупация, уточни задачата. Иран не крие, че поддържа Хамас, финансирайки и въоръжавайки групировката, и друга радикална палестинска организация , " Ислямски джихад ".

След съвещанието непрекъснатият представител на Съединени американски щати Робърт Уд сподели, че " огромен брой страни " са осъдили офанзивата на Хамас, само че не всички членки на съвета.

Руският непрекъснат представител Василий Небензя, съобщи, че страната му осъжда всички офанзиви против мирни жители. По думите му е нужно бойните дейности незабавно да бъдат прекъснати, да се подписа помирение и да стартират съдържателни договаряния сред двете страни, каквито не е имало от десетилетия.

Китайският му сътрудник Чжан Цзюн сподели, че Пекин осъжда всички офанзиви против мирни жители, само че не загатна Хамас .

Междувременно повече от 123 000 души са били разселени в линията Газа от експлоадирането на спора сред палестински екстремисти и Израел, заяви Организация на обединените нации. 73 000 са приютени в учебни заведения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР