На извънредно заседание парламентът ще гласува споразумението, което беше подписано

...
На извънредно заседание парламентът ще гласува споразумението, което беше подписано
Коментари Харесай

На извънредно заседание парламентът ще гласува споразумението между кабинет и протестиращи

На изключително съвещание Народното събрание ще гласоподава съглашението, което беше подписано сред държавното управление и протестиращите миньори и енергетици. До него се стигна след 7-часови договаряния.

Гласуването на точките в пленарна зала е, с цел да е обезпечено, че по съглашението ангажимент поема освен държавното управление, само че и партиите, които го поддържат.

Споразумението е от 7 точки като най-важното, за което се споразумяха държавното управление и протестиращите е, че страната няма да затваря административно въглищни централи. Браншовите организации на " КНСБ " и " Подкрепа " през вчерашния ден не поддържаха съглашението. То не е подписано от миньорите от Мини Марица изток.

Към момента митингите не престават. Миньорите и енергетици от Мини Марица Изток, които блокираха автомагистрала Тракия, се чака през днешния ден да кажат дали ще поддържат подписаното съглашение. Протестиращите енергетици от Топлоелектрическа централа и мини Бобов дол обявиха, че няма да вдигнат блокадите на автомагистрала Струма до момента в който съглашението не бъде гласувано в Народното събрание точка по точка.

Остава и блокадата на Прохода на републиката като протестиращите обявиха, че не са удовлетворени от постигнатото и желаят повече конкретика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР